Tökéletesen felkészülten várja az orosz Gyenyisz Gracsov elleni pénteki összecsapást Szellő Imre, a Boksz Világszervezet (WBO) cirkálósúlyú interkontinentális bajnoka.
[mnky_ads id=”10551″]
“Ilyen hosszú, összesen 13 hetes felkészülésem még soha nem volt, és minden eddiginél több menet sparring van bennem. Tökéletesen felkészültem a mérkőzésre” – idézte Szellő Imrét a gálát is rendező Felix Promotion.
Hozzátette, szeretné befejezni a mérkőzést az első adandó alkalommal, de arra van szükség, gond nélkül végigbokszolja a tíz menetet. Szellő úgy fogalmazott, Gracsov kiváló bunyós, azonban “a mostani formám alapján nem tudok elképzelni olyan forgatókönyvet, ami neki kedvezne”.
[mnky_ads id=”10552″]
A cirkálósúlyú párharcra már vasárnap Budapestre érkezett az Egyesült Államokban élő 35 éves Gracsov, aki 2013 márciusában, az addig veretlen Erdei Zsoltot győzte le profi pályafutása utolsó mérkőzésén.
Az orosz bokszoló – aki eddigi profi karrierje során 16 győzelme mellett öt vereséget szenvedett és egy döntetlen ért el – elmondta, Szellő Imrét jó, tapasztalt bunyósnak tartja, azonban véleménye szerint ő maga erősebb és gyorsabb.

Gracsov: Nem engedem meg, hogy a magyar bírók döntsenek

Szellő Imre orosz ellenfele mindent megtesz, hogy ne bunyózzák végig a tíz menetet a péntek esti gála főmérkőzésén. Gyenyisz Gracsov az M4 Sportnak beszélt új stílusáról, a meglepetés erejéről és magyar ellenfeléről, akinek üzent is a kamerákon keresztül.

- Hirdetés -

Az orosz öklöző szombaton érkezett Magyarországra, az utóbbi három napban pedig elsősorban a mentális felkészülésére helyezte a hangsúlyt. „Csak és kizárólag Imrére koncentrálunk” – jelentette ki Gracsov az M4 Sport stúdiójában.

Erdei Zsolt egyetlen profi legyőzője nem akart beszélni Madár elleni pontozásos sikeréről, de azt elmondta, számít arra, hogy nem lesz közönségkedvenc a budakalászi sportcsarnokban, ahol egy új ökölvívót láthatunk majd a szorítóban.

Gyenyisz Gracsov

„Látom, hogy Imre felkészült. Kielemzett engem, mint bokszolót. Ennek ellenére úgy gondolom, meglepetésekkel szolgálhatok majd számára. Nem a régi Gyenyisz Gracsovot látják majd, hanem egy új stílusú Gracsovot, új technikával, új taktikával és új győzelmi vággyal” – fogalmazott a bunyós, aki persze nem árulta el, hogy mivel készül a Boksz Világszervezet (WBO) cirkálósúlyú interkontinentális bajnoka ellen.

Az orosz bízik benne, hogy Szellő küzdeni akar majd a ringben, és nem menekülni, elfutni előle. Tiszteli ellenfelét, ám úgy véli, a magyar még nem találkozott hozzá hasonlóan küzdős stílusú öklözővel. Gracsov hozzátette, nagyon jól sikerült kesztyűzései voltak, felkészültnek érzi magát, és nem gondolja, hogy Szellő bármivel is meg tudja lepni, viszont jó bunyóra számít pénteken.

A csatát tízmentesre tervezték, az orosz szerint azonban nem küzdik végig a meccset. „Nem engedem meg, hogy a magyar bírók döntsenek a mérkőzés sorsáról. Teszek arról, hogy előbb legyen vége a meccsnek” – jelentette ki magabiztosan.

„Imre! Még van időd! Készülj!” – üzent végül Szellő Imrének, aki az M4 Sportnak elmondta, „mostani formája alapján nem tud elképzelni olyan forgatókönyvet, ami az orosznak kedvezne”.

A nyilvános, hivatalos mérlegelésre a budapesti Aréna Plazában kerül sor a rendezvény előtti napon, csütörtökön 17.30-kor.

A főmérkőzésen túl további hét összecsapást láthat majd a közönség, s ezek közül három is címmérkőzés lesz.

A budakalászi sportcsarnokban sorra kerülő gálát az M4 Sport közvetíti.

M4 Sport
[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét