Szétrohadnak az iskolák, de a KLIK semmit sem tesz

Kerüljenek ismét önkormányzati tulajdonba az oktatási intézmények! Hamarosan becsengetnek, de több olyan eset is napvilágot látott, amelynek semmiképp sem lenne szabad előfordulnia egy európai országban – tette közzé a felháborító tényt Facebook-bejegyzésében Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese.

Szellemház Csepelen

Mint írja, Kaposváron májusban egy zivatar után özönvíz árasztott el egy iskolát. Augusztus közepén még teljes a bizonytalanság, hogy megkezdődhet-e rendesen a tanév.

Tavaly Egerben szintén hasonló eset borzolta a kedélyeket. Az oktatási intézményben nem merték felkapcsolni a villanyt, nehogy a gyerekeknek bajuk essen.

Csepelen pedig évek óta szellemházként várja a kalandvágyókat az egykori Görgey Artúr Általános Iskola épülete. Noha korábban Borbély Lénárd polgármester azt ígérte, 2019 elején megkezdik a felújítást, ennek nyoma sincs. Az épületegyüttes továbbra is az enyészeté, életveszélyes bemenni.

Végzetes hiba volt

A Demokratikus Koalíció szerint a fenti esetekből is látszik, végzetes hiba volt államosítani és elvenni az iskolákat az önkormányzatoktól. Persze a fideszes oligarcháknak ez mindegy: ők a gyerekeiket magániskolába íratják, ahol nincsenek átázott és penészes falak.

Az állam képtelen működtetni a saját intézményeit, ezért újra az önkormányzatokra kellene bízni ezt a feladatot. Az iskolai épületek tönkremenése annak az újabb jele, hogy a Fidesz semmibe veszi a diákokat és hagyja, hogy az európai magyar fiatalok behozhatatlan hátrányba kerüljenek az unió többi ifjú polgárához képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük