Szexuális ragadozó és hitoktató 2 in 1

A Tatabányai Járási Ügyészség gyermekpornográfia és gyermekek személyi szabadságának megsértése miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki egy általános iskolában alsó tagozatos gyermekek hitoktatójaként dolgozott – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az MTI-vel hétfőn.

Gyermekpornó a számítógépen

Reszl Ildikó tájékoztatása szerint a tanár 2018 májusában mobiltelefonjával fotókat és videofelvételt készített a fiatalokról. Egyikükről lehúzta az alsónadrágját, a másik gyermek fejét a ruhával fedett nemi szerve közelébe húzta.

A nyomozás feltárta, hogy a vádlott számítógépen több száz fotót, illetve videofelvételt tárolt, melyek kiskorú gyermekekről készültek és a nemi vágy felkeltésére szolgáltak.

A férfit korábban a bíróság szemérem elleni erőszak miatt szabadságvesztésre ítélte, amelyből 2015 márciusában szabadult feltételes kedvezménnyel, ezért visszaesőnek minősül. A vádiratban az ügyészség indítványozta, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a bíróság szabadságvesztés időtartamát 6 évben állapítsa meg.

Most már csak arra a kérdésre kellene választ kapnunk a pedofil férfit hitoktatóként alkalmazó iskolától, hogy kerülhet a segédletükkel, vagy figyelmetlenségük folytán ilyen veszélyes szexuális ragadozó a gyerekek közelébe? A választ valószínűleg nemcsak az érintettek, de az egész ország várja.

Kapcsolódó

300 katolikus pap követett el több, mint 1000 szexuális zaklatást – Mi a helyzet Magyarországon?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük