Szigetvári Viktor egyszerre megy neki Orbánnak és Putyinnak

Szigetvári Viktor, aki szombat  óta az Együtt miniszterelnök-jelöltje -jelentsen ez bármit is-  szerint Oroszország és Putyin politikai közelsége hazánk számára csak bajt, lemaradást és konfliktust hozhat. A magyar nemzeti érdek a távolságtartás és a kritika.

Orbán legitimálja Putyint

Orbán Viktor a Welt am Sonntag című német lapnak adott interjújában Vlagyimir Putyinról azt mondta: az orosz elnököt “ördögnek kell nevezni ahhoz, hogy valaki jó európainak számítson”, pedig “ostobaság Putyint démonizálni”. Oroszországgal szemben “egyszerre kell erőt és együttműködési készséget mutatni”. Az európai Oroszország-politika “rossz, mert túl egyoldalú”.

Ezzel szemben a elmúlt években az illiberális Putyin-rezsim lerohanta egy másik, szuverén, európai ország területének egy részét és polgárháborút provokált- mondja szigetvári viktor, majd így folytatja:

Továbbá orosz katonák irányításával lelőttek egy nemzetközi, utasszállító repülőgépet. Ezzel párhuzamosan Oroszország hibrid háborút folytat a nyugat ellen, trollokkal és informatikai hadviseléssel destabilizálva a szabad világ rendjét. Putyin energiapolitikája pedig továbbra is erős orosz függésben akarja tartani Kelet-Európa számos országát.

Az Együtt politikusa szerint, aki ezt nem látja, vagy letagadja, nem tud tenni a világ békéjéért és nemzetközi közösségünk államainak gyarapodásáért. Ha csak a Vlagyimir Putyint érintő tényeket tekintjük át, világosan látszik, hogy a magyar nemzeti érdek a távolságtartás és a kritika. Oroszország politikai közelsége hazánk számára csak bajt, lemaradást és konfliktust hozhat.

Értékeink a nyugathoz kötnek, érdekeink mutathatnak keletre is akár, de e kettőt nem szabad összekeverni. Az oroszbarát magyar vezetés elfogadhatatlan dolgokat legitimál, ezért utasítják vissza Orbán Viktor vasárnapi  németországi interjújának állításait.

Orbán most a Welt am Sonntagnak migráncsozott, brüsszelezett és sorosozott

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük