Városi Kurír

A napi fontos…

Ez a napKiemelt hírek

Szigorodik az időjárás – Lesz itt minden: esőtől a hóig

havaz
Hirdetés

Most már visszavonhatatlanul vége az ősznek, jövő hétfőig fokozatosan csúszunk bele a télbe. Kedvetlen, rossz idő vár ránk!

Hirdetés
Hirdetés

Szerda este, nyugat felől vastagodó felhőzet húzódik az ország fölé

Nyugaton, éjjel országszerte több hullámban érkező esőket hozó ciklon éri el térségünket. Ezt készítette elő a már délután élénkülő déli szél.

Éjjel borongós időben országszerte számíthatunk több-kevesebb esőre. Mérsékelt, nyugaton és délen élénkebb déli szél fúj.

Csütörtökön túlnyomórészt borongós idő lesz a jellemző

Változó intenzitással, megszakításokkal, bárhol az országban eleredhet az eső. A több eső északon valószínű. Napközben csak kevés helyen, rövid időszakokra vékonyodhat el kissé a felhőzet, míg éjjel átmenetileg fel is szakadozhat a felhőtakaró. Éjszaka is lesznek elszórtan kisebb esők, nagyobb eséllyel a Tiszántúlon.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szerda délután északon 7, délen 12,

csütörtök reggel 5 – 8,

csütörtök délután északon 8, délen 14,

péntek reggel 3 – 7 fok körül alakul.

Várható folytatás:

Pénteken változóan, nagyobbrészt erősen felhős lesz az ég, és főként a Dunántúlon, valamint a középső országrészben kisebb záporeső is előfordulhat.

Szombaton megerősödő északnyugati széllel hidegebb levegő áramlik hazánk térségébe. Változékony időjárású napra van kilátás átmeneti napos és erősebben felhős időszakokkal, többfelé esővel, záporokkal.

Vasárnap napsütés, illetve elvékonyodó pára- és rétegfelhőzet lesz leginkább jellemző. Északon, északkeleten, illetve a nyugati határvidéken előfordulhat futó hózápor. Illetve éjszaka érkezhet kiadósabb csapadék nyugat felől. Északnyugaton havazás, délen eső most a valószínűbb.

Hétfőre kiadós csapadékot hozó mediterrán ciklon érkezése valószínű, további, jelentős lehűléssel. Az ország északi, északnyugati felében havazás, délebbre inkább eső, havas eső lesz jellemző. A lehulló hó előreláthatólag meg is marad.

Keddre, szerdára elhagyja térségünket a ciklon, mögötte változó rétegfelhőzet, szűrt napsütés és hideg idő ígérkezik, fagypont körüli maximum hőmérséklettel.

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön esőtől vizes utakon autózhatunk sokfelé az országban. Alacsonyabb utazósebesség, nagyobb körültekintés ajánlott!

Orvosmeteorológia

Csütörtökön keleten meleg, a Dunántúlon inkább hidegfronti hatásra lehet készülni. Emellett borult lesz az ég, és többfelé kell esőre is számítani, mérsékelt, élénk légmozgással. A kettős fronthatás megterheli szervezetünket. Fejfájásra panaszkodhatunk elsősorban, de fáradtságérzet, illetve ízületi panaszok is jelentkezhetnek. Ingerlékenység léphet fel. A szív- és érrendszeri betegeknél nehézlégzés is lehet.

Figyeljünk rájuk!

 

megoszt

Hirdetés
átver
Hirdetés

About Author

Comment here