Szijjártó útban van.... - Városi Kurír

Sorting by

×

Szijjártó útban van….

Szijjártó Péter becsomagolta a futócuccát, az edzéstervét, meg amire még szüksége lehet és elindult. Közösségi oldala tanulsága szerint “Öt nap, hét ország, 21 962 km, 32 és fél óra repült idő, de péntek estére már itthon is lesz…”. Hogy ez alatt az idő alatt mit vesz, elad, adományoz, nem kötötte az orrunkra, de egy biztos: unatkozni nem fog. Lehet, hogy utána mi sem?

Hirdetés

Nyugat kipipálva, irány kelet….

Keddtől péntekig körbeutazta Nyugat-Európát Szijjártó Péter, a külügyminiszter, rövid hétvégi szusszanás után vasárnap este kelet felé vette az irányt, Kínába repült. Vang Ji külügyminiszterhez rajta kívül még három európai kollégája látogat majd el május 29. és 31. között: Írország, Lengyelország, Magyarország és Szerbia külügyi vezetői külön-külön találkoznak majd a miniszterrel, ahol megbeszélik a bilaterális és a kínai-európai kapcsolatokat is. Sokat sejtető zenei aláfestés alatt nyomon követheti az érdeklődő, mikor, merre…

“Öt nap, hét ország, 21 962 km, 32 és fél óra repült idő, de péntek estére már itthon is leszünk! Három miniszterelnök, külügyminiszterek, gazdasági miniszterek, energetikai óriásvállalatok főnökei, nemzetközi fórum, gazdasági vegyesbizottság, vakcinák átadása, lesz sok minden. Majd tudósítok folyamatosan, tartsanak velem egész héten…”

Már a kifutópályán….

A tervet tett követte és sportosan öltözve az elmaradhatatlan telefonnal a fülén “fontosemberkedős” képpel jelentkezett a külügyér a kifutópályáról:

“A múlt hét Nyugat-Európáról szólt, most rövid hétvége után irány kelet! Korán kell indulni, hogy hétfőn már tárgyalással indulhasson a nap Kínában.”

Mi bajunk lehet, ha ilyen tűzrőlpattant külügyminiszterünk van?! Hát…

Egyelőre csak Szijjártó látogatása a tuti, de Orbán Viktor május elején bejelentette, hogy ő is Kínába utazik a közeljövőben. Lenne is miről tárgyalni, hiszen a Budapest-Belgrád vasútvonal mellett az utóbbi hónapok egyik legforróbb témája a Fudan Egyetem budapesti kampusza, amit nagyjából a Dél-Pestre megálmodott Diákváros helyén terveznek majd felépíteni kínai kölcsönből és ne feledjük a megállapodást a kínai–magyar légi selyemútról sem. Május elején

..egyeztetés a kínai elnökkel. Újraindítjuk a diplomáciát. Meghívás Pekingből: elfogadva

– szöveggel tett ki egy Szijjártó Péter külügyminiszterrel közös, telefon előtt ülős képet Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookra. További részleteken nem közölt, de nyilván lesz mit megbeszélniük.

Kapcsolódó

 

szijjártó

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Szijjártó útban van….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.