Szijjártó Péter, a plakátfiú - újra kiderült, hogy semmiköze a diplomáciához - Városi Kurír

Sorting by

×

Szijjártó Péter, a plakátfiú – újra kiderült, hogy semmiköze a diplomáciához

Szijjártó Peter villámlátogatása Izraelben egy maradandó nyomot mindenképpen hagyott a diplomáciatörténetben, mert olyat, hogy egy regnáló külügyminiszterről ilyen -és nem is pillanatfelvétel-, gondosan megtervezett fotón jelenjen meg, még alighanem senki nem látott.

Hirdetés

Ez a kormány semmiből nem tanul

Úgy látszik, már elfelejtették az urak, hogy az előző amerikai elnökválasztás előtt és alatt Trump elnököt támogató folyamatosan szervilis magatartásuknak is köszönhető a mai finoman szólva is csak takaréklángon pislákoló amerikai-magyar diplomáciai viszony. Az is lehet persze, hogy túlgondolom, és egyszerűen annyira dilettánsak a diplomáciában, hogy nem is tudják, mikor hol hibáznak.

Márpedig ha így van, akkor nem is csoda, hogy a magyar külügyminiszter nem érte be a szóbeli hűségnyilatkozattal:

“Minden egyes olyan nyilatkozatot, határozatot, amelyek tisztességtelenek lennének Izraellel szemben, amelyek Izrael-ellenesek, vagy netán antiszemita hangokkal rendelkeznének, egészen biztosan meg fogunk vétózni a jövőben is. (…) Izraelt megtámadta egy terrorszervezet, a Hamász. Sajnos a nemzetközi politikai arénában ennek kimondásához nem volt elég bátorság. A képmutatás és a kettős mérce miatt a nemzetközi közösség nem állt ki Izrael mellett”

– mondta  a magyar külügyminiszter, majd ezt követően, vagy még ezelőtt valami olyat tett, amire alighanem kevés példa lehetett a diplomáciatörténetben, beállt egy beállított propaganda-csoportkép közepébe.

Diplomáciai balkezes

Nincs értelme magyarázni, mi látható a fotón, elég ha ránézünk és világossá válik, hogy ha van kép, ami majdan az egyetemi tankönyvekben az alkalmatlan diplomata fejezetet illusztrálhatja, akkor ez az, és akkor még szót sem ejtettünk a kép előterébe applikált két nemzeti zászlóról, amely alighanem azoknak akar útbaigazítást adni, akik nem ismernék fel a “szereplő személyeket”.

Talán még soha nem volt ennyire helyénvaló Besenyő Pista bácsi ikonikus kérdése:

“‘Margit’ nooormális?

(Kép: MTI/AP/Ariel Schalit)

Előzmény

 

diplomácia

 

Hirdetés
átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2021.06.02 - 11:25
  Közvetlen hivatkozás

  “Margit” nem mondott volna ilyeneket és nem állt volna be egy szétbombázott épület megmaradt vázszerkezetébe!

  Válasz
 • 2021.06.06 - 18:16
  Közvetlen hivatkozás

  Ez az ember egy szégyenfoltja a magyar diplomáciának, elmebeteg mint a főnöke, nem véletlen , csak rá kell nézni arra a viz fejére !!!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.