Sorting by

×

„Hagyd futni Laci, nem ért hozzá!” – Szijjártó újabb “sötét foltjára” derült fény

Szijjártó Péter, a magyar külügyek regnáló őre elkövette azt a hibát, hogy olyanról beszélt, amihez egyik szövegírója sem konyított. Mert lássuk be, ritka az a polihisztor, aki pont úgy otthonosan mozog a számok és a betűk világában! Egy főközszolga, aki kicsit is ad magára, olyan segítőket gyűjt maga köré, akik felkészültsége biztosítja, hogy semmilyen témában ne legyen maki.

Szijjártó -nem vak, bátor!- a türk nyelvrokonságról elmélkedett

A Klubrádió Szószátyár című műsorában vesézte ki a két nyelvész Szijjártó Péter tárcavezető díszprofesszorrá avatása alkalmából szólalt meg a talán legjelentősebb kazahsztáni egyetemen, a nur-szultani Gumiljov Eurázsiai Nemzeti Egyetemen.

A köszönő beszédéből…

„Minket, magyarokat Attila kései leszármazottaiként, a hun-török eredet talaján állókként azonosítanak. A magyar nemzet úgy helyezkedik el Közép-Európában, mint sziget az óceánban. A nyelvünket nem érti senki, és mi sem értjük a bennünket körülvevők nyelvét. Nem tartozunk sem a szláv, sem a germán, sem az angolszász, sem a balkáni nyelvek családjához. Ugyanakkor számos magyarázatot találunk a türk nyelvekkel történő rokonságunkra. A nyelvünk tehát egyedi, olyan, mintha egy titkos kódrendszer volna.”

„Hagyd futni Laci, nem ért hozzá!”

Nádasdy Ádám nyelvész mondta ezt műsorvezetőtársának, Kálmán Lászlónak annak kapcsán, hogy több hallgató is jelezte:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter butaságokat beszél.

A két nyelvész szakértő kifejtette:

olyan például nincs, hogy balkáni nyelvcsalád.

Hiszen ha ebbe a családba tesszük a románt, akkor tévedünk, mert az a latin nyelvcsaládhoz tartozik, ha vesszük a bolgárt, akkor az a szláv családba sorolandó, és akkor hol van még az albán. A török nyelvekkel való rokonság pedig minden elfogadott tudományos elmélet alapján kizárt.

Az pedig végképp nem egyedi, hogy a környező országok népei nem értik, nem beszélik egymás nyelvét. Így vannak ezzel a görögök, a litvánok, a finnek, az örmények is. Szijjártó Péter tehát egyszerűen badarságokat beszél, olyasmibe ártja magát, amihez nem ért

– állapították meg nyelvész műsorvezetőink.

A beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg.

 

szijjártó

átver

3 hozzászólás

 • 2021.05.04 - 19:22
  Közvetlen hivatkozás

  Felbátorodtak, mert itthon kormány tagként, közszereplés alkalmával is bármit nyilatkozhatnak, állíthatnak számonkérés veszélye és felelősségre vonási következmény nélkül! Nagyon nem kellene!

  Válasz
 • 2021.05.04 - 23:21
  Közvetlen hivatkozás

  Vizfejű elmebeteg. ezt is megmámoritotta a hatalom, primitiv kis nulla, aki azt hiszi ő a nagy vitéz, pedig csak egy panelproli….

  Válasz
 • 2021.05.05 - 06:25
  Közvetlen hivatkozás

  Panelproli? Én ezt nem tekintem negatívumnak. A panelprolik a Kádár rendszerben szorgalmasan dolgozó emberek voltak, akik olcsó paneleket kaptak, pl. 2 gyerek vállalásáért cserébe. A proli a munkásosztály tagja, a legtöbben ma is azok vagyunk, akik dolgozunk multiknak, vállalkozóknak, gyárakban, stb. A panellakások pedig ma elég drága és keresett cikkek.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.