Sorting by

×

Két virológus, két vélemény – Szlávik János és boldogkői Zsolt a negyedi oltásról

Szlávik János infektológus a Dél-pesti Centrumkórház főorvosának nevét szinte egy időben jegyezte meg az ország a korona-viruséval. A főorvos azóta -rossz újságírói fordulattal- szinte családtag lett minden otthonban, annyit nyilatkozott, de az egyéb népszerűséget hozó lehetőségeket sem vetette meg, így jelent meg például a TV2 napisorozatában is eljátszva önmagát. Most éppen ezen a csatornán beszélt a negyedik oltásról.

Lehetőség van rá

Ahogy azt a kormány is kommunikálja,  jelenleg nincs tervben az, hogy például az egészségügyben a negyedik oltást is kötelezővé tegyék. Pillanatnyilag a három oltást veszik alapul, ugyanakkor van lehetőség a negyedik felvételére. Még mielőtt ez megtörténne, szükséges az orvosi egyeztetés, és hamarosan részletes tájékoztatást adnak ki ezzel kapcsolatban. Szlávik Jánost is megkérdezték erről, aki a Mokkában adott interjút hétfő reggel.

„Jelenleg folynak azok az eljárásrendek, amik meg fogják határozni azt, hogy kinek kell a negyedik oltás, ki kaphatja meg, és mikor. Voltak hangok, akik azt mondták, hogy szinte bárki megkaphatja négy hónappal a harmadik oltás után.”

A szakemberek jelenleg azt mondják, hogy elsősorban az olyan beteg embereknek kell megkapniuk a negyedik oltást, mint például, akik krónikus betegséggel küzdenek. Ők azok, akiknek valóban szükségük lehet a negyedik oltás felvételére az elsők között.

„A szakemberek azt mondják, a negyedik oltást annak kell megkapni elsősorban, akinek komolyan szüksége van: idős, immunhiányos, daganatos beteg, krónikus beteg.”

– folytatta a szakember.

„Erről még folyik a vita. Tény az, hogy ez el fog dőlni nemsokára, hiszen vannak olyan országok, ahol már rendszeresen oltják a negyedik oltásokat. Ki fog derülni, hogy ennek milyen haszna van.”

Boldogkői Zsolt a negyedik oltásról

Ma még nem tudni, lesz-e negyedik oltás, ahogyan azt sem, hogy az ötödik után lesz-e hatodik hulláma a koronavírus-járványnak – mondta el érdeklődésünk Boldogkői Zsolt. Tény, hogy ma Magyarországon legálisan még nem lehet felvenni a negyedik oltást.

Kapcsolódó

szlávik

átver

Egy hozzászólás itt: “Két virológus, két vélemény – Szlávik János és boldogkői Zsolt a negyedi oltásról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.