Szőke Alex a magyar birkózás negyedik U23-as világbajnoka!

A spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as világbajnokság szerdai versenynapjának kötöttfogású helyosztóin egy magyar volt érintett.

A tavalyi vb-2., olimpiai 5. Szőke Alex (97 kg, ESMTK-KIMBA) négy magabiztos keddi győzelem után döntőzhetett az U23-as Eb-2. és vb-3. osztrák Markus Raggingerrel. S a 87 kilós Takács István után ő is vb-címet szerzett a pontevedrai szőnyegen, miután egy szép pörgetésnek (is) köszönhetően 3-2-es sikert aratott riválisa felett. 

Szőke Alex a magyar birkózás negyedik U23-as világbajnoka Szilvássy Erik (2017), Lévai Tamás (2021) és az említett Takács mellett.

Szőke Alex
Szőke Alex

A szerdán bemutatkozó négy magyar hölgy közül Szekér Szimonetta (50 kg, BHSE) egy-egy győzelem és vereség, Bognár Erika (55 kg, BHSE) és Szabó Nikolett (59 kg, FTC-KIMBA) egy vereség után esett ki. 

Szabados Noémi (68 kg, FTC-KIMBA) viszont magabiztosan jutott az elődöntőbe, ahol kiélezett csatában, csak 6-5-re kapott ki az U20-as világbajnok, favoritnak számító japán Macujuki Naruhától. Így csütörtökön bronzmérkőzést vívhat lengyel vagy ukrán riválissal, míg Szél Anna (62 kg, Orosházi BSK) ukránnal kezd majd.

Pin It on Pinterest