Takács István arany-, Vitek Dárius bronzérmes az U23-as birkózó-világbajnokságon

Takács István arany-, Vitek Dárius bronzérmet nyert, Szőke Alex pedig döntőbe jutott a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon.

Kedden öt kötöttfogású súlycsoport helyosztóit rendezték meg, amelyeken két magyar birkózó volt érintett

A tavalyi felnőtt vb-5., idei U23-as Eb-győztes Takács István (BHSE) a 87 kilogrammosok döntőjében a katonai világbajnok örmény Gevorg Tadevoszjannal találkozott. A magyar sportoló intés, pörgetés és kiléptetés áldozataként négypontos hátrányba került, de egy fejlefogásos szaltóval egyenlített, majd felőrölte az ellenállást, 7-4-re nyert és világbajnoki címet szerzett az idei korosztályos Eb-, valamint egyetemi vb-arany mellé.

A szintén U23-as kontinensbajnok, és az idei budapesti felnőtt Eb-n harmadik Vitek Dárius (BHSE) a 130 kilósok bronzmérkőzésén volt érdekelt a görög Nikolaosz Ntuniasz ellen, és már az első menetben eljutott a technikai tusos győzelemig (12-2), így ő is dobogóra állhatott.

Vitek Dárius
Vitek Dárius

Kedden három további magyar kötöttfogású birkózó kezdte meg szereplését. Közülük a tavalyi vb-ezüstérmes, olimpiai ötödik Szőke Alex (ESMTK-KIMBA) a 97 kilósoknál technikai tussal gázolt át amerikai, szerb és indiai riválisán is, az elődöntőben 3-0-ra verte a brazil Igor Alves de Queirozt, így szerdán finálét vívhat az U23-as Eb-2. és vb-3. osztrák Markus Raggingerrel.

Szerdán négy magyar hölgy is megkezdi szereplését, Szekér Szimonetta (50 kg, BHSE) spanyol, Bognár Erika (55 kg, BHSE) amerikai, Szabó Nikolett (59 kg, FTC-KIMBA) lett vagy spanyol, Szabados Noémi (68 kg, FTC-KIMBA) svéd vagy brazil ellenféllel küzd elsőre.

Forrás: BHSE / MBSZ / MTI

VK – SPORT

Pin It on Pinterest