Kerítésen innenKiemelt hírek

Szupertitkos “meleggyógyító” konferencián forgatott a Hír Tv – Frissítve a reakcióval!

titok

A Hír Tv Credo című műsorában egy olyan zárt körű konferenciáról számoltak be, amelynek a melegek orientációjának megváltoztatása volt a témája, a műsort az Index szemlézte.

Az eseményt az IFTCC rendezte, amely a honlapján egy “multidiszciplináris” szervezetnek nevezi magát, amely

“elkötelezett szolgáltatókat hivatott támogatni olyanok számára, akik meg szeretnék változtatni nemkívánatos szexuális viselkedésüket”.

A csatorna riportja szerint azért volt titkos a rendezvény,

mert attól tartottak, hogy

“a homoszexuális- és genderlobbi, illetve az általuk kézivezérelt orvosszervezetek ellehetetlenítik majd a beszélgetést, amelynek során leginkább a terapeuták osztották meg tapasztalataikat kollégáikkal, néhány olyan fiatal társaságában, akik önszántukból jelentkeztek annak idején ilyen kezelésekre”.

A Hír Tv mindenesetre bejutott

és interjút készített az egyik sztárvendéggel, a máltai Matthew Grech korábbi X-faktor-versenyzővel. A férfi a műsorban azt mondta, korábban félt, hogy nem elég jó a lányoknak, ezért úgy látta, az egyetlen út, ami számára maradt, hogy homoszexuális legyen. Később “megtért”, és rájött, hogy

“a legegészségesebb együttélési forma a férfi és nő kapcsolatán alapuló család”.

Elmondta még, hogy

„Mivel nem volt normális kapcsolatom a velem egyidős fiúkkal, ezért nem alakulhatott ki normális baráti kapcsolat közöttünk és mivel el voltam szigetelve tőlük, elkezdtem nemi vonzódást érezni irántuk. Kiközösítettek, így egyfajta különcnek érezhettem magam, a többiek pedig ugrattak, hogy biztosan homoszexuális vagyok. Bizonytalanná váltam a férfiasságomat illetően. Voltak kapcsolataim lányokkal tizenéves koromban, de mindvégig féltem, hogy nem vagyok számukra elég jó. Így az az egyetlen út maradt, hogy homoszexuális legyek.”

A beszámolóban szintén megszólalt az IFTCC elnöke, Mike Davidson északír orvos is, aki szerint

az ember nemi vonzódása megváltoztatható,

kijelentését az ügyfelei tapasztalataira alapozta.

Gyenis-Kátay Noémi családterapeuta

a televízió stúdiójában sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Németországban a kiskorúak esetében tiltottá teszik azokat a terápiákat, melyek segítségével megváltoztatható a szexuális orientáció. A családterapeuta szerint a homoszexualitás mögött sok esetben inkább valamilyen szexuális trauma állhat a háttérben, iskolai zaklatások, távolság az azonos nemű szülőtől. Gyenis-Kátay elmesélte, hogy egyszer egy olyan férfi kereste fel, aki soha életében nem vonzódott a nőkhöz, de aztán a terápia során

“egyszerűen heteroszexuális vonzódása lett”,

és ma már boldog családapa.

Az IFTCC honlapján

egyébként összesen hat történetet mutatnak be “kigyógyult” melegekről, van olyan szereplő is, aki nem akarta arccal vállalni, hogy heteroszexuális lett. A teljes adás ezen a linken érhető el.

Forrás

Reakció

“Felszólítjuk a Hír TV-t, hogy hagyjon fel az állampolgárok mentális egészségét, különösen a fiatalokét veszélyeztető áltudományos tévhitek propagálásával, hiszen, míg a reparatív terápia hatékonyságáról egy tanulmány sem értekezik, annak veszélyeiről és káros hatásairól számtalan kutatás született. Azt feltételezni, hogy a szexuális orientáció erőszakos megváltoztatása egyrészt lehetséges, másrészt nem rontja, hanem javítja az életminőséget, káros és veszélyt jelent az egész társadalomra nézve.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Az emberi méltóság és a tisztelet a társadalom minden tagját megilleti, és ennek elidegeníthetetlen része a szexuális orientáció és nemi identitás integritásának tiszteletben tartása, és a heteroszexuálistól különböző szexuális orientációk, illetve a transzneműség diszkriminációjának teljes megszüntetése. A teljes cikk itt olvasható.

About Author

Comments (1)

  1. A keresztény fundamentalisták semmivel sem jobbak, mint iszlám megfelelőik. Szerintük másnak lenni bűn, mint ahogy kisebbséginek is. 1984?

Szólj hozzá!