Connect with us

Budapesti hétköznapok

„Talpra, Petőfi! Sírodat rázom: szólj még egyszer a szabadságról!” – Magyar Péter költői hevülete Utassy József modorában

szabadság
Megosztás

Már nincs szükség a beazonosításhoz arra, hogy Magyar Péter, neve mellé odaírjuk, kinek volt a házastársa nem is olyan régen. A Diákhitel központ egykori főnöke néhány hete mint a szabadság bajnoka, az Orbán-kormány kemény bírálója vezette be magát a köztudatba.

„Én taktikusabb vagyok, ő meg bátrabb”

Az őt „első fecskekének” -nulladik, hiszen ott volt Simicska Lajos is!- tituláló újságíró nyomán Pesty László jellemezte a fenti szavakkal Magyar Pétert, aki faltörő kosként megy előre és mintha nem érezné hogy az a bizonyos objektum mintha egyre távolodna tőle.

„Nincs hova hátrálnunk”

Úgy látszik, Magyar megrészegült a tavasz és március 15-e leheletétől és mint egy Petőfi Sándorba oltott Utassy József megfogalmazott egy felhívásfélét:

„Talpra magyar! Itt az idő, hogy elkezdjünk dolgozni közösen a hazánkért, a gyermekeinkért, az unokáinkért és a jövőnkért. Itt az idő, hogy mindenféle ideológiától, kompromittálódott kormányzati és ellenzéki politikustól mentesen létrehozzunk egy új erőt, amit nem lehet megkerülni, megvásárolni, megfélemlíteni. Itt az idő megalkotni egy nemzeti minimumot, megszüntetni a magyarok közötti mesterséges megosztottságot. Nincs hova hátrálnunk. Építsünk együtt a semmiből egy új, más világot. Építsük újra Magyarországot! Ha így teszünk, a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez. Zászlókat a magasba, fel, győzelemre! Itt az idő, most vagy soha! ?????? „

Ikonikus ünnep

Magyaroroszág miniszterelnöke a magyar szabadság ünnepén az elmúlt években sorra „megszökött” a fővárosból, idén viszont mint vezérlőtábornok alighanem Budapesten lesz békemenetes csapatai élén, hogy megmutassa…azt, hogy mit is? – még alighanem nem sikerült eldöntenie, hiszen olyan sok kérdés vár válaszra az elmúlt időszak okán. Bár valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt vélelmezzük, hogy ez a tavasz se kényszerítheti igazmondásra azt, akinek már csak hazug hangjai maradtak.

Ezeket olvasta már?

szabadság,

Szerző