Connect with us

Budapesti hétköznapok

Tamási Áron általános iskola- és gimnáziumosok figyelem: magántulajdonba kerülhet és fizetős lehet a sulitok!

Megosztás

A KLIK-től 2025-től egy magánegyetem, a Gábor Dénes Egyetem venné át a fenntartói jogokat az ált. iskola és gimnázium tekintetében is. Az iskola fizetőssé válna a 2025-től beiratkozóknak, tehát ha a most 7.-esek itt szeretnének gimibe járni, akkor azt már csak fizetősen tehetik meg. Most 100-150 ezer/hó díjat saccolnak.”

Súlyos baleset érte a Magna Cum Laude-t - "Tegnap a zenekar egy része újjászületett"
Megosztás

Képzeljék el, hogy a szeretett iskola, ahol lehúzott a kisded akár 10 évet, egyik napról a másikra azzal lepi meg, hogy ezentúl is szívesen látják a gyerkőcöt, csak tessen a szülő kinyitni a pénztárcáját és havi rendszerességgel fizessen százezres nagyságrendben az oktatásért! A Tamási Áronos gyerekek és felmenőik nincsenek most irigylésre méltó helyzetben……

Hogy mik vannak?

A Tamásiban tegnap, 2024. febr. 29-én tartottak egy rendkívüli szülői választmányi ülést, amelyen ismertették az iskola fenntartó-váltás kezdeményezést

– írta közösségi oldalán a Magyar Kétfarú Kutya Párt XII. kerületi facebook oldala. „Ez alapján a KLIK-től 2025-től egy magánegyetem, a Gábor Dénes Egyetem venné át a fenntartói jogokat az ált. iskola és gimnázium tekintetében is. Az iskola fizetőssé válna a 2025-től beiratkozóknak, tehát ha a most 7.-esek itt szeretnének gimibe járni, akkor azt már csak fizetősen tehetik meg.

Most 100-150 ezer/hó díjat saccolnak.

15 napja van a szülőknek, tanároknak a kérdések feltételére, véleményt nyilvánítani. Ezután dönt a minisztérium

  • A megküldött anyagokból nem látszik, mitől lenne jobb az iskolásoknak, mi pluszt kapnának a tandíjért, amellett, hogy a Gábor Dénes egyértelműen jól járna, hiszen így biztosíthatnák a magánegyetemük hallgatói utánpótlását.
  • Újabb közvagyont szerveznének ki, minden különösebb látható értelem nélkül magántulajdonba.
  • Ha fizetős lesz az iskola, hova fog járni a nagyjából 600 gyerek azon része, akik szülei nem tudnak ilyen mértékű tandíjat megfizetni?
  • Mindez valahol a beismerése annak, hogy az állam nem képes ellátni a feladatát, hogy megfelelő körülményeket és színvonalat biztosításon az oktatás területén.

Szóval egyelőre itt tartunk. És jó kérdés, hogy a minisztérium mennyire lesz valóban kíváncsi a szülők véleményére.”

Kapcsolódó

Szerző