Tanárok, takarítók, iskolaőrök, sőt felsős diákok végzik majd a lázmérést a sulikapukban – a határérték: 37,8!

Közeleg a miniszterelnök által kitűzött október 1-e, ami többek között azt jelenti, hogy minden iskolába belépő hője mérve lesz! Dicséretes a terv, de eddig nem volt egyértelmű, hogy kinek a feladata lesz a hőmérőzés.

Hát így…!

Úgy tűnik, az iskolaőrök felszerelése, ami eddig a gumibotra korlátozódott, új “fegyverrel” bővül, ezentúl hőmérő is lesz náluk.

37,8 Celsius fok lesz a határérték, amikor hazaküldik a gyerekeket az iskolai hőmérés után, de azt a biztonság kedvéért többször meg kell ismételni, csak kétszeri magas érték után kell hazavinni a diákot

– mondta el Müller Cecília az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján sajtókérdésekre válaszolva. Az RTL Klub ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a lázmérés nem mindig mutat pontos eredményt, amire Müller azt mondta, itt a szülőknek is felelőssége van:

ha a gyerek már otthon tüneteket produkál, például lázas, ne küldjék közösségbe.

Felmerült az a kérdés is, hogy mennyi ideig érdemes illetve lehet egy maszkot hordani egyhuzamban, amire Müller Cecília

4 órában határozta meg az időkorlátot, bár a használat munkahelytől és munkakörtől is függ.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn délelőtt közleményt adott ki, melyben tudatta, hogy “a köznevelés felkészülten és fegyelmezetten védekezik a járvány ellen.” Azt is megírták, hogy mint minden, ez is fokozható:

A Kormány döntése értelmében október 1-jétől tovább fokozzuk a védekezést:

valamennyi köznevelési intézménybe való belépéskor mérik majd a gyermekek, a tanulók és az ott dolgozók testhőmérsékletét,

ami segít kiszűrni a betegeket és ezzel csökkenti a fertőzés kockázatát. A járvány elleni védekezés közös feladatunk,

ezért a testhőmérséklet-mérést pedagógusok, nevelő-oktató munkát segítők, technikai dolgozók, felsőbb éves tanulók egyaránt végezhetik majd, ehhez a Kormány több mint 41.000 érintésmentes digitális hőmérőt oszt ki az intézményeknek, fenntartótól függetlenül.

Ki ellenőrzi a felsősök hőfokát, az iskolaőrök?

Tehát minden állami, egyházi, önkormányzati vagy magánintézmény, iskola és óvoda kap eszközt. A hőmérők kiosztása a kormányhivatalok szervezésében megyénként, szeptember 29-30-án zajlik majd.

Százhúsz, nagy tanulói létszámú, egyetlen bejárattal rendelkező iskolában – a zökkenőmentes beléptetés érdekében – a digitális hőmérők biztosítása mellett hőkamerás beléptető rendszert is telepítünk.

-zárul a közlemény.

nyeregben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük