Tankokkal lőni koronavírust

A kormány ” elhalasztja a március 15- i központi ünnepséget a koronavírus miatt” – olvasom a sajtójában. Tulajdonképp örülhetünk, hogy 1848. március 15-én nem központi ünnepség volt, hanem kitört a forradalom.

De nem fanyalgok, hiszen lengyel barátaink is bölcsen lemondták, hogy tapsoljanak nekünk,

és a látványosan lefülelt japán turistákról is kiderült, ők nem fertőzöttek. Mindezektől sem független, hogy jelenleg a kormányzati sajtót, és magát a kormányt tartom a felelősnek azért, hogy az embereket teljes bizonytalanságban tartják, hogy a tájékoztatás zagyva, hiteltelen és csöppet sem megnyugtató. Ez a kormány az elmúlt hónapokban Ruandától kezdve a Berlusconival való összecsókolózásig minden zavaros ügyére kiemelt figyelmet fordított, de a járványra való tisztességes felkészülést elsunnyogta. Már-már viccesnek is tűnhetnének a hírek, ha nem az egészségünkkel, az életünkkel szórakoznának.

Mennyire vehető komolyan

például egy olyan embernek a szava, aki koszos körmökkel állt a nyilvánosság elé? Mennyire tekinthető preventívnek, ha a már eddig megfertőződött személyekről olyasmiket közölnek, hogy voltak romkocsmában, gyógyszertárban, vagy az illető fia járt Párizsban és Olaszországban, illetve, hogy akadnak, akik nem hajlandóak karanténba vonulni? Az egészségügy helyzetére már nem is térek ki, mert hazánkban még a legegyszerűbb vizsgálatokra is minimum heteket kell várni, és néha még azt is cseszhetjük, mert éppen nincs szakorvos.

A kórházak siralmas állapotát látva is csak annyit mondhatok: többségük vírusbarát.

Minden tiszteletem azoké az orvosoké, ápolóké, akik nyomorúságos körülmények között próbáltak helytállni eddig. Hogy ezután mi lesz, nem tudom.

A pofátlan tudósításoktól csak hányni tudok

Mi a szart kezdjen azzal a hírrel mondjuk egy kisnyugdíjas, egy közmunkás, vagy egy egyszerű magyar állampolgár, hogy Dubajba, az Indiai-óceánhoz vagy Törökországba nyugodtan mehetünk nyaralni, mert ott nem fenyeget minket a vírus?!

Az elmúlt években a kormány szorgos hangya módjára begyűjtött fegyverekből. Élenjárók lettünk e téren Európában. Fantasztikusak a kilátásaink, mert tankkal még nem igen lőttek migráncsok, akarom mondani, mutáns koronavírusra. De majd mi megmutatjuk…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük