Sorting by

×

Tarjányi Péter: Keleten a helyzet változatlan – A pusztítás és öldöklés folytatódik – Borzasztó!!!!

2022.04.11…Az elmúlt 24 óra történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le… Az orosz hadsereg Kelet-Ukrajnában készül a következő offenzívára, amelynek célja az ott állomásozó ukrán erők megsemmisítése, visszavonulásra kényszerítése- írja Tarjányi Péter.

Az átkaroló, bekerítő hadműveleteket preferálja a Kreml

Csak Harkiv térségében megközelítőleg 30-40 ezer orosz katona összpontosul mintegy 40 zászlóaljnyi csoportszervezésben. Moszkva támadását nehezíti, hogy Donbasz régióban az elmúlt 8 év harcai miatt egyes helyeken az ukrán védelem 30-35 kilométer mélységű amit nem lehet egykönnyen áttörni. Ezért elsősorban az átkaroló, bekerítő hadműveleteket preferálja a Kreml, és több helyen ilyen hadmozdulatokra akár a terep, akár az eddigi terület elfoglalásai miatt valóban van lehetősége.

Ha ez sikerül az ukrán védelem mögé kerülhetnek és “katlanba” zárhatják Kijev erőit.

Az orosz erők támadásának komolyságát mutatja az is, hogy új parancsnok/ Alekszandr Dvornyikov tábornok/ érkezett a térségbe, aki egyrészt komoly harci tapasztalattal rendelkezik, hiszen Szíriában irányította az orosz expedíciós erőket. Másrészt átszervezték a teljes irányítói láncolatot és Dvornyikov egyszemélyben irányítja a teljes Ukrajna elleni inváziós műveleteket. Mariupol továbbra is kitart, ami hihetetlen és döbbenetes katonai és polgári teljesítmény.

A hétvégén újabb tömegsírok kerültek elő, sajnos ezek száma egyre több lesz… Sajnos!!!

Az ukrán kormány elismerte, hogy nem szorgalmazza az orosz és ukrán elnök közötti találkozót, egyszerűen azért, mert tudják a támadás elkerülhetetlen és bíznak abban, hogy Oroszország hadseregét megállítják és súlyosan meggyengítik a Donyec medencében. Ha ez sikerül, jobb tárgyalási eséllyel tudnak Moszkvával egyeztetni. Erről a tárgyalási stratégiáról melyet MINDKÉT oldal követ írtam már korábban, és a katonai logika mentén érthető is, de ennek a logikának “köszönhetően” sokan fognak meghalni ugyancsak mindkét oldalon…

Piszkosul felgyorsultak Finnország és Svédország NATO csatlakozási tárgyalásai Putyin Ukrajna elleni támadása miatt

De ez nem napokban, hanem hónapokban értendő és vezethet eredményre. Emiatt – többen kérdeztétek – azonban nem várható orosz támadás északon. Most!…Még!…Később? Nos, ezt nem tudom még felmérni…Beszédes a szankciók életbelépésének időpont táblázata…Miközben az Unió dörgedelmes szavakkal “üti” Moszkvát pl a szénszállítás leállítása augusztus hónapban történik csak ÉS!!!! az új – talán – hatodik szankció tervezetben már a földgáz szállitás befagyasztása kapcsán nincs semmi felvetés. Lehet, hogy ez csak a tervezet hiányossága és napközben pótolják, de az első munkaanyagból totálisan kikerült. Elgondolkodtató ha így marad… Orbán Viktor elítélte a Bucsai mészárlást, egyszerűen azért, mert a média illetve független szakértők által közzétett ELLENŐRZÖTT képek magukért beszéltek…Összefoglalva: Keleten a helyzet változatlan. A pusztítás és öldöklés folytatódik. Borzasztó!!!!

-írja közösségi oldalán a biztonságpolitikai szakértő.

Minden a háborúról!

Tarjányi Péter,

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.