A héten plankolta fel két fiatal, hogy egy Balatonboglári panzió tulajdonosa kamerákkal kukkolta az apartmanok lakóit. Mint arról beszámoltunk, a leskelődő először tagadott, majd miután megtalálták a rend őrei a kamerákat, megtört.

Védelem az önjelölt “kistesók” ellen!

Tarjányi Péter biztonságpolitikus közösségi oldalán ad tippet, mit tegyen, aki nem akarja, hogy a Nagytesón kívül kisrokonok is figyelhessék, ki, mit, kivel…..

“Olvasom, hogy rejtett kamerákkal kukkolták a vendégeket egy balatonboglári apartmanházban. A házon egy rejtett folyosó húzódott végig, innen helyezték el és működtették a 3mm-es száloptikákat.

Nos, ilyen sajnos előfordulhat a mai világban,

hiszen egyre könnyebb kicsi kamera eszközökhöz jutni.

Mit lehet ez ellen tenni?

Sajnos 100 %-os védelem profi felderítő eszközök nélkül nincs, de egy egyszerű tippet adhatok. A kukkoló kamerák / tehát nem profi hírszerző eszközök/ általában a mennyezet réseibe illetve a sarkokba, szellőző csövek nyílásaiba vannak elhelyezve. Jó ha tudjátok, éles fényhatás esetén az optikák lencse része felvillan a sötétben.

Ha beléptek a szállodai fürdőszobába, lekapcsoljátok a villanyt, és a mobiltelefonotokat a mennyezet felé fordítjátok, egy vakus fotózással meg lehet találni az ilyen alkalmi kukkoló cuccokat… A módszer nem atombiztos, de egy védekezési lehetőségnek megteszi…”

A történet, ha valaki lemaradt volna…

A Balaton Sound első napja után akart felfrissülni az a két 20 év körüli lány, akik fürdés közben vették észre, hogy a zuhanyzófülkében két, kis lyukba szerelt kamera követi minden mozdulatukat. Először megpróbálták betömködni a lyukakat, de miután a papírfecnik újra és újra kiestek, inkább kihívták a rendőröket.

A rendőrök egyesével járták végig a lakásokat és szinte mindegyikben találtak kameráknak kialakított kis lyukakat. Az apartmanházban hat lakás található egymás mellett. Forrásunk szerint az apartmanok főző- és fürdőfülkéi között kialakított rejtett folyosóról, a gipszkarton falba fúrt lyukakon keresztül kukkoltál a lakókat.

„Ezekbe a lyukakba nagyjából három milliméter átmérőjű, száloptikás kamerákat helyeztek, azon keresztül nézték azt, akit éppen akartak”

A nyomozók a házkutatás alkalmával több helyen rejtett kameráknak kialakított üregeket találtak, számítástechnikai eszközöket, adathordozókat és mobiltelefonokat foglaltak le.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét