Teraszsirató – Teszek a panorámádra!

Ha az alábbi eset más, mondjuk ne adj Isten fideszes kerületben történne, azonnal rámondanánk, hogy persze, kell a hely egy csókosnak. Na de ez az Újpesti rakpart! Volt, nincs terasz.

Pedig olyan szép (volt)

Kávézott már a Pozsonyi út tőszomszédságában, a Radnóti utca sarkán, a főváros talán leghangulatosabb teraszán? Nem? Most már szinte biztos, hogy nem is fog. Kár, mert gyönyörű a hely, kedves a kiszolgálás, és amit ott kap panoráma címén, az vetekszik – különösen esete – a Szajna parttal. Talán innen a legszebb a Duna és a kivilágított Margit híd.

Most vége ennek a békés, üldögélős szemlélődésnek. A terasz helyén egy semmiből induló és a semmiben végződő, körbekerített kb. 10 méteres zöld sáv épül, benne kutya wc-vel.

kuty
Ezt az ügyet még Kókusz kutya se érti, pedig ő…. (VK)

A kávézó tulajdonosa elmesélte, hogy évek óta könyörög a háznak a hozzájárulásért, ám ott merev elutasításban részesült. Pedig, kérése komolyságát azzal is jelezte, hogy egy szabad szemmel is jól látható összeg befizetését is felajánlotta a ház pénztárába.

Lépésről lépésre

A Város Kurír első körben felhívtam a ház közös képviselőjét, aki nem kívánt nyilatkozni arról, hogy miért nem hajlandó a ház hozzájárulni a terasz működéséhez.
Tovább mentem tehát az általa ajánlott úton és megkerestük az önkormányzatot. Állítólag a polgármesteri hivatal megbízásából végzik a területrendezést, ami sokaknak csak bosszúságot okoz. A munka persze – amelynek során alig 20 méterre a kerület kutyafuttatójától még biztos, ami biztos, kutya wc-t is telepítenek, had büdösödjön a melegben – közben rendületlenül folyik.

A ház és a kávézó  sok éves vitája, pereskedése alatt az önkormányzat – nem tudom tehetett-e volna mást – folyamatosan rommá büntette a kávézót.
Felhívtam a hivatalt, és kiderült, hogy rengeteg gondja van ugyan a az önkormányzatnak a bérlővel, de ezt a munkát, amit a helyszínen készült kép szerint kerületi Közszolgáltató Zrt. végez, nem ők rendelték meg.

panini
Bocs, mi szóltunk, nem előre, de azért szóltunk (VK)

Összegabalyodva

Nem adtam fel és tettem még egy, most már kicsit elkeseredett próbálkozást, ám ahogy az ilyenkor szokás, a kígyó a saját farkába harapott, mert a Zrt-től visszairányítottak az önkormányzathoz.

Ekkor éreztem úgy, hogy ez a történet így kerek, ahogy van, persze csak úgy magyar módra, de hát végül is, mi itt élünk. Dögöljön meg a szomszéd  panorámája, még akkor is, ha  semmi hasznom belőle!

Még egy kis Újlipócia?

Újlipótváros polgármestere a Pozsonyi úti fák védelmében, a pökhendi fővárossal szemben

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük