“Tiborcz és az életmentés – Boldog születésnapot, Magyarország!”

Tiborcz István ritkán tesz olyat – amiről ha nem róla lenne szó – azt írhatnánk, hogy példaértékű.

Az Orbánvő ismeretlen terepre tévedt…..

A Semmelweis Hírek oldalán olvasható az alábbi híradás:

“Egy életmentő Extrakorporeális Membrán Oxigenizáció (ECMO-műtüdő) berendezést vásárol a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája számára abból a 34 millió forintos adományból, amelyet a BDPST Group ingatlanfejlesztő társaságtól kapott.”

A BDPST Group mostani adománya nem előzmény nélküli,

több évre nyúlik vissza az ingatlanfejlesztő társaság és tulajdonosi körének az együttműködése a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvánnyal.

– zárja a közleményét a SOTE, melyben egyetlen szó sem esik Tiborcz Istvánról.

Hadházy Ákos lefordította, hogy mi is értsük:

“A mosolyok ellenére kevés lehangolóbb képet lehet mostanában látni ezeknél. Pedig semmi más ez, minthogy Orbán veje, a hercegi pár tagja a lopott milliárdokból most 35 millióért egy életmentő műszert kegyeskedett venni a gyermekklinikának.

Örüljünk?

Maximum annak, hogy az ELIOS LED-lámpáin keresett 3,5 milliárd EGY SZÁZALÉKÁT a közjóra fordította. De nem beszéltünk még a HCS Experts fél milliárdjáról (sok jel mutat arra, hogy az a Microsoft-botrányban született), a vérplazma bizniszről, arról, hogy az adományozó cég (BDPST Group Ingatlanfejlesztő) tulajdonában mennyi palota van, a bagóért szerzett 500 hektár állami földről és – gondolom – még sok egyéb dologról sem.

És arról sem beszéltünk, hogy ha nem lemutyizott közbeszerzéseken, kétszeres áron venné az állam az EU támogatásokból az orvosi műszereket, akkor pont kétszer annyi fejlesztés történhetett volna az egészségügyben az európai pénzekből – és akkor nem lenne szüksége a professzoroknak a kisherceg lopott pénzének töredékéért hálálkodni.

Talán van még egy örülni való:

lehetséges, hogy Tiborcz érzi, hogy a Microsoft-ügy miatt még nagyobb bajban lehet és a propaganda mesterek javasoltak neki egy kis jótékonykodó PR eseményt. Részletek itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük