Minden tiszteletünk a debreceni Ady Endre Gimnázium tanulóié, akik gondolkodás nélkül adták arcukat az elveikhez! Rémes, hogy ezt a mondatot 2018 Magyarországán le kell írni, mert a regnáló olyan közhangulatot teremtett, hogy a normalitás dicső tettnek számít!

Fantasztikus hangulatú demonstráción

köszönték meg a debreceni Ady Gimnázium volt és jelenlegi tanulói, hozzátartozóik, barátok, ismerősök, Rózsavölgyi Gábornak, az intézmény volt igazgatójának a 16 éves vezetői munkáját. Mint ismert, a fideszes oktatásirányítás – mondvacsinált okokra hivatkozva – a volt igazgató pályázatát nem támogatta, helyette egy helyi fideszes pártkatonát – aki középiskolát akkor látott utoljára közelről, amikor még diák volt – ültetett a patinás intézmény élére. Egy általános iskolai igazgató-helyettesből csináltak párttársai gimnáziumi igazgatót, annak ellenére, hogy a tantestület, a szülők, a diák önkormányzat egyöntetűen Rózsavölgyi Gábort támogatta.

- Hirdetés -

A helyi fideszes potentátok, és a párthoz becsatolt polgármester szerint szakmai döntés született.

Ezt cáfolják a tények: négy évvel ezelőtt Rózsavölgyi még az ország négy legjobb pedagógusa közé tartozott,. a “kockásinges” tüntetés után kiesett a hatalom “kegyeiből”. Most megbüntették a volt igazgatót azért, mert az intézmény diákjai, tanárai közül többen csatlakoztak a mozgalomhoz. A Fidesz most is megmutatta igazi arcát!

A csütörtök esti demonstrációt a volt diákok szervezték. Az eseményen megjelent és köszönetet mondott a szeretetért, a szolidaritásért a volt igazgató is, akit öleltek, csókoltak a volt diákok. Biztosították Igazgató Urat arról, hogy a több, mint 30 év odaadó munkájának volt és van gyümölcse, ami nem átruházható másra a pozícióval. Mindent megtettek azért, hogy emelt fővel, méltósággal távozhasson, ha már ez a méltánytalan és méltatlan döntés született.

Az este fő üzenete

a volt igazgató melletti kiállás mellett az volt, hogy felhívják a figyelmet a félelemre, amely körbevesz bennünket, jelen van mindennapjainkban. A demonstráció szónoka megfogalmazta:

“Rengetegen félnek itt lenni most…és ez szégyen!”

Szomorú volt hallgatni, hogy a mai fiatalok úgy érzik, hogy nem mondhatják, ki mire gondolnak, rejtjeles mondatokkal mernek csak üzenni a hatalomnak, hisz’ nem lehet tudni, kire és mikor sújtanak le a Fidesz helytartói, a nekik nem tetsző mondatok miatt. A tömeg elé kiálló fiatalember többször említette, reszket a keze, gondban volt, miről és hogyan beszélhet, mert tudja, kik figyelik az elhangzottakat.

A közel ezer résztvevő több perces vastapssal

köszönte meg Rózsavölgyi Gábor munkáját, fejezte ki akaratát, hogy a kormányzat vonja vissza döntését, s Rózsavölgyi Gábor maradjon az Ady Gimnázium igazgatója. Vastapsukkal megüzenték a süket hatalomnak:

azért jöttek el a megmozdulásra, hogy ez a világ jobb legyen, ahol számít az, amit a nép – “az istenadta nép” – akar, szeretne.

A labda a Fidesz térfelén pattog.

Kétségünk ne legyen: nem változtatják meg a döntést, hiába a tiltakozás. Debrecen urai most a Virágkarnevál fényében sütkéreznek, azt hiszik, hogy a karnevál eltakarja a városban meglévő demokratikus deficitet! A szabadság egykori őrvárosából, napjainkra a fideszes helytartók uralta város lett. Ahol aki nem áll be a sorba, az számíthat a hatalom bosszújára.

Ai igazgató maradásáért petíciót indítottak, ami itt írható alá.

A Városi Kurír helyi tudósítója ilyennek látta a példaértékű kiállást:

Már iskolaigazgató is csak fideszes lehet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét