Tíz olimpiai bronzérmes a magyar női vízilabda-válogatott keretében - Városi Kurír

Sorting by

×

Tíz olimpiai bronzérmes a magyar női vízilabda-válogatott keretében

Kijelölte a hazai rendezésű vizes világbajnokság jövő héten kezdődő vízilabdatornájára készülő keretét Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya; a csapat három helyen változott a tavalyi, tokiói olimpián bronzérmes alakulathoz képest.

Hirdetés

A szakember csütörtökön Szegeden, az együttes felkészülésének egyik helyszínén jelentette be, kikkel vág neki a vb-nek

Az előző, 18 fős keretből végül a kapus Kiss Alexandra, valamint Peresztegi-Nagy Kinga és Pőcze Panna esett ki, míg a két tartalék, Farkas Tímea és Horváth Brigitta csak abban az esetben kerülhet be a gárdába, ha valakinek pozitív lesz a koronavírustesztje.

Bíró Attila elmondta, az elmúlt hat hétben rendkívül keményen dolgozott a csapat, nemrég Veszprémben az ausztrálokkal, most pedig Szegeden az olimpiai és világbajnok amerikaiakkal készültek közösen. Hozzátette, a világ legjobbjai ellen szorosabb eredményeket értek el, mint az elmúlt években, de optimista és reméli, talán egyszer egy évben meg tudják lepni őket – utalva ezzel arra is, hogy a tokiói olimpia csoportküzdelmeiben meglepetésre a magyarok legyőzték az amerikaiakat.

Bíró Attila kijelentette, jelenleg ez a lehető legerősebb magyar válogatott és bízik benne, hogy – habár kiváló körülmények között készülhetnek – nem térnek vissza Szegedre, itt ugyanis majd az alsóházi rájátszás küzdelmei zajlanak, és a Margitszigeten maradva az érmekért csatáznak.

A magyar csapatban világbajnoki újonc a 2020-as Eb-bronzérmes Máté Zsuzsanna, valamint a honosított Mahieu Geraldine, illetve első felnőtt világversenyén ugrik medencébe Faragó Kamilla.

A vizes világbajnokságon a vízilabdatorna hétfőn kezdődik, a magyar női válogatott sorrendben a kolumbiaiakkal, az olaszokkal és a kanadaiakkal találkozik a csoportküzdelmek során.

A vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek a Hajós Uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmei zajlanak majd, délutánonként két-két mérkőzést nézhetnek meg a szurkolók.

A Margitsziget kivétel, itt a magyar férfi és női válogatott játszik majd, és elkerülendő az ütközést az úszóviadallal, az első meccsek 19.30-kor kezdődnek, a magyarok pedig 21 órától szállnak vízbe.

A magyar női vízilabda-válogatott vb-kerete

Kapusok: Gangl Edina (Glyfada), Magyari Alda (UVSE)
Mezőnyjátékosok: Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Ethnikosz), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros)
Tartalék: Farkas Tamara (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros)

A-CSOPORT (BUDAPEST)
Június 20.
Kanada-Olaszország  19.30
MAGYARORSZÁG-Kolumbia  21.00
Június 22.
Kolumbia-Kanada      19.30
Olaszország-MAGYARORSZÁG          21.00
Június 24.
Olaszország-Kolumbia           19.30
MAGYARORSZÁG-Kanada     21.00

Forrás: MVLSZ / MTI

Négy helyen változott a férfi vízilabda-válogatott kerete az olimpiához képest

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.