Több mint harminc pénzügyőrt gyanúsítanak korrupcióval

Kihallgatott a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) 32 pénzügyőrt, akik a gyanú szerint 2017 októberétől rendszeresen – alkalmanként változó összegű – pénzt fogadtak el a Magyarország területéről Röszkénél kilépő külföldi állampolgároktól – közölte a főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Összehangolt korrupció

Keresztes Imre a közleményben azt írta, a pénzügyőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság állományába tartoztak, a korrupciót összehangoltan követték el. A gyanúsítottak közül egy ember vezető beosztású – tette hozzá.

Házkutatások, nagy összegek lefoglalása

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése után a KNYF kedden és szerdán a Terrorelhárítási Központ és több megyei rendőr-főkapitányság munkatársainak közreműködésével számos helyszínen házkutatást tartott, és jelentős összegű, korrupcióból származó készpénzt foglalt le – olvasható a közleményben.

Hivatali vesztegetés

Az ügyészség hivatalos személy által bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. Indítványozták 26 őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását. A Szegedi Járásbíróság ezt 13 gyanúsított esetében el is rendelte.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük