„Tömeges népirtás előkészületei a Római-parton?” – Az Egyesület a Római Partért nem aprózza el

Egyesületünk úgy látja, hogy a budapesti főkertész és köre zászlójára tűzte a Római-parti lakosok és ingatlantulajdonosok teljes körű fizikai és anyagi megsemmisítését – írta közleményében az Egyesület a Római Partért.

„A következő fővárosi közgyűlés elé megy egy javaslat,

ami szerint megvalósíthatósági tanulmány készül a Nánási út – Királyok útja elsőrendű védvonal megerősítésére (ami sem fizikailag, sem jogilag soha nem volt elsőrendű védvonal, ezért elsőrendű védvonal a parti 70 hektár teljes kisajátítása nélkül nem képzelhető el ezen a nyomvonalon!)

Mobiltoldat lesz valószínűleg a Nánási úti gáton

A mostani nyúlgát helyén. Ez azt jelenti számunkra, hogy a főkertész fallal kívánja leválasztani a Római-parti 70 hektáros területet Óbudáról. Árvizes helyzetben a 70 hektáros területen több száz önkéntes védekező és kb. 2500 ott lakó és dolgozó menekülési útvonala elzárásra kerül. Jelenleg vészhelyzet esetén a földtöltésen keresztül tudunk menekülni. Így árvízkor a tulajdonukat alkotmányos joguk alapján védők életét és tulajdonát a megsemmisülés veszélyezteti.

A fallal elzárt menekülési útvonalak számunkra árvízkor a biztos halált jelentik!”

-zárják a közleményt.

Háttér….

A Római-part fejlesztéséről is beszélt az InfoRádiónak a Városháza új főtájépítésze, Bardóczi Sándor. Többek között szóba került a Római-part is:

„Javaslatok a Római-partra és Városligetre

Mind a Római-partnál, mind a Városligetnél szeretnénk a korábbi városházi tervektől eltérve olyan alternatívákat mutatni, amelyek e két jelentős zöldfelület minél nagyobb léptékű megőrzését jelenti – hangsúlyozta az új főtájépítész. Szerinte mivel a Városliget a város, és egyben a világ egyik első közparkja volt a maga idejében, felelősségük van abban, hogy ezt közparkként meg tudják őrizni.

„Valószínűleg a februári közgyűlésre beadunk egy előterjesztést, ami megbízza a főpolgármestert, hogy készítsen elő egy megvalósíthatósági tanulmányt, ami a Római-part Nánási út-Királyok útja nyomvonalán megvizsgálja a fő védvonalfejlesztés lehetőségét”

– ismertette a terveket Bardóczi Sándor.

Itt nem akarnak megállni: a városvezetésnek van egy olyan, északi zöld hálózati folyosó elképzelése, ami az Óbudai-szigetet gyaloghídon keresztül összekötné Óbudával, és egyúttal egy, a Római-parton végigvivő sétányhálózat kialakítását célozza.”

2 thoughts on “„Tömeges népirtás előkészületei a Római-parton?” – Az Egyesület a Római Partért nem aprózza el

  • Rémlik, hogy ott sokan az ártérre építkeztek, azt remélve, hogy majd csak megvédik őket…

  • A Nánási uti nyulgát idáig is megvédte Obudát ha ezt meg megtoldják mobilgáttal biztos a védelem !! Az a bolond aki az ártere építkezett a törvényt kijátszva , hogy ő csak nyaralót épít az ártéren építsen magának mobil gátat a saját költségen !! Az adómból a nyugdíjakat kell fizetni az egéségügyet, oktatást stb stb . !!! Ha törvénytelenül építkeztek vállalják a következményeket !! Ha én építkeznek ártere lebontatnák a költségemre az építményt !! A csüngő hasú azt mondta a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak!!
    Mit várnak az ártérbe épitkezök ha fideszes budapesti vezetés nem merte
    Felvállalni a Római-part lerombolását! Majdha az ellenzékieket gyilkossággal vádolják akkor tönkre lehet rakni a római partot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük