Totális bojkott, vagy érdektelenség? Egy pártkatona sem akart részt venni az MSZP-Párbeszéd rendezvényén 0 352

bojkott

Bár a többi pártot is hívták, csak MSZP-Párbeszéd képviselői jelentek meg azon rendezvényen, ahol az európai parlamentben végzett munkáról számolhattak volna be a politikusok. A közös eseményt az MSZP-Párbeszéd kezdeményezte.


Maradt a monológ

A szocialista Ujhelyi István így az elmaradt beszélgetés helyett tartott csütörtökön sajtótájékoztatót. Azt mondta, hogy egy héttel ezelőtt elküldték a meghívókat, de arra csak a DK két képviselője, Molnár Csaba és Niedermüller Péter válaszolt. Ők vidéki kampányelfoglaltságokra hivatkozva hárították el a felkérést.

A fideszes képviselők gyávának bizonyultak, ahogy korábban gyávának bizonyult Orbán Viktor miniszterelnök is, aki nem mert leülni Frans Timmermans szocialista csúcsjelölttel. Hozzátette, hogy Trócsányi László, a Fidesz EP-listájának vezetője sem mert vitázni Tóth Bertalannal, a szocialisták EP-listavezetőjével.

A baloldali politikus a saját teljesítményét értékelve kiemelte,

hogy négy éve élő fogadóórákat tart a határon túlra vándorolt magyarok számára, akiket ingyenes jogsegéllyel is ellát. Ujhelyi István arra is kitért, hogy az utóbbi években ő lett az európai turisztikai iparág politikai vezetője. Felhívta a figyelmet, hogy ő foglalkozott az egymással kooperáló automata közlekedési rendszerek európai kiépítésének ügyével is. A képviselő hangsúlyozta, hogy ő indította útjára a Free Interrail nevű programot, amelynek keretében a 18 éves európaiak ingyenesen járhatják be a kontinenst.

Szanyi Tibor

kiemelte, hogy arra az okosfalu programra a legbüszkébb, ami 2015 óta átalakította az EU teljes vidékfejlesztési politikáját. Arra is kitért, hogy az Európai Unió áfa-rendszerének véglegesítése során 25 százalékos maximális áfát határoztak meg.

Jávor Benedek

bírálatként azt mondta, hogy a Fidesz lassan kilenc éve nem készített választási programot. A politikus azt is sajnálatosnak nevezte, hogy a többi EP-képviselő nem jelent meg az általuk kezdeményezett beszélgetésen. A politikus kiemelte, hogy az ő kezdeményezésére jött létre egy, az oknyomozó újságírást támogató program. Hozzátette, hogy az ő javaslatára született meg a közérdekű bejelentőket megvédő irányelv.

jelentős szerepet játszott a kontinens energiapolitikájának formálásában a “Tiszta energia minden európainak” javaslatcsomag elfogadása során.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy svéd EP-képviselővel együtt indították útjára az európai Roma hét elnevezésű rendezvénysorozatot. A politikus utolsóként a korrupcióellenes tevékenységét említette. A szocialista képviselőket más témában kérdezték arról a csütörtöki sajtóhírről, amelyik szerint Szekeres Imre szocialista politikus egy lakossági fórumon azt mondta, honvédelmi miniszterként már 2009-ben kapott olyan jelzést, hogy nagy migrációs hullám várható.

Ujhelyi István azt felelte, hogy


nem olvastam a hírt.

Hozzátette, a programjuk rögzíti:

nem támogatják az illegális migrációt és nem bontják le a határkerítést.

Szanyi Tibor úgy fogalmazott:

a történelem során valószínűleg nem volt olyan esztendő, amikor különböző politikusok ne kaptak volna migrációs előrejelzéseket. Az ENSZ évente bocsát ki ilyen előrejelzéseket és vélhetően nincs olyan nemzetközi szervezet, amelyik az elmúlt száz esztendőben ne foglalkozott volna a globális migráció problémáival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

figyelem

Kigyulladt egy huszonöt négyzetméteres használaton kívül fabódé a Csörsz utcai Mom Sport tetején a XII. kerületben, írja a Katasztrófavédelem. A TŰZOLTÓK …

„Köszönöm szépen!” – ezt ismételte meg Farkas Flórián többször is, amikor a most nyilvánosságra került OLAF-vizsgálatról és az 1,6 milliárdról …

A 2018-as kompetenciamérés alapján a szakközépiskolások (régebben szakiskolások) teljesítménye minden korábbi felmérés eredményénél gyengébb. Ez a csapnivaló eredmény pedig a …

kalman-olga

Kálmán Olga DK-s főpolgármester-jelölt programjában kiemelt helyen szerepel a Tarlós István által leállított panelprogram folytatása. Ígéret szép szó… Az ellenzéki …

Pin It on Pinterest