Tragédia a Puskás Arénában és őfelsége mentősszolgálata hivatalos oldala

A Puskás Arénában, ahol a „visszaváA hír kapcsán kiderítettük, mivel foglalkozik a mentők hivatalos oldala.gó” zajlott, egy ember súlyosan megsérült, mert lezuhant az épület egyik pilonjáról. 

Ez történt a Puskás Arénában

Az esetről videófelvétel is eljutott a hvg.hu-hoz. A felvételen hallható, hogy a biztonsági őr felkiabál, hogy mit csinál és megkéri, hogy másszon vissza. A férfi ennek ellenére mászott tovább lefele a Puskás Aréna pilonján, majd durván 4-5 méterről leesett az oldalára vagy a hátára.

A portál megkeresésére  az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy

a férfi súlyos fej-, medence- és mellkasi sérüléseket szenvedett, felmerült a gerincsérülés gyanúja is. A rendezvényt biztosító mentőegységek azonnal ellátták és traumatológiai osztályra szállították.

Egyelőre nem világos, hogy a férfi hogyan jutott ki a pilon külső részére. E szerkezeti elemek mögött találhatóak a stadion lépcsőházai.

„Miről ír a hogy is hívják?”

Tudjuk, viccesnek tűnik a kérdés, mivel a mentősök legalább annyira kizsákmányoltnak érzik magukat, -joggal- mint a többi egészségügyi dolgozó, vagy akár a tanárok. Hogy jön most ide?

Igyekeztünk plusz információval kiegészíteni a hvg.hu hírét a zuhanásról, tehát hol máshol kerestünk volna, mint a mentősök hivatalos oldalán a mentosok.hu-n. Írhatnánk persze, hogy a legnagyobb meglepetésünkre ott a legfrissebb hír is közel három hetes, március 2-ról való, de még ezen is túltesz a közölt információk tartalma.

Minden rendben, de ennyire?

A hírek 100 százaléka ugyanis csak és kizárólag kincstári optimizmust sugároz, ha ezeket olvassuk, megtudhatjuk, hogy az új ügyeleti rendszerrel is minden rendben, legalábbis az oldal 10 legutóbbi híréből 7 szerint, de tévedés ne essék, a maradék három sem a gondokról szól, hanem egyéb pozitív eseményekről, mint például, hogy hazatért a Hunor csoport. amely tagjai segítettek a kutatásban a törökországi földrengés sérültjei és túlélői után, de felkívánkozott a honlapra az a valóban derűs hír is, ami a Hajduböszörményi Mentőalapítvány jótékonysági nótaestjéről számol be.

Ugyanakkor ha csak kicsit is utána megyünk, az internet tele van panaszokkal, amikről az szolgálat vezetőinek is tudnia kell,(ene) például az agyondicsért új ügyeleti rendszerről. Alighanem tudnak is a mentősök és betegek gondjairól, de hát hogy venné az ki magát a hivatalos honlapon, még megbántódna a jó(?) kormány.

Írta a SziJauram.

Kapcsolódó!

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Pin It on Pinterest