Táncol-e Trump és Putyin argentin tangót?

Donald Trump még nem döntött arról, találkozik-e Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a G20-as országcsoport hétvégi argentínai csúcsértekezletén.  AZ  amerikai elnök ezt maga mondta a The Washington Postnak kedden  adott interjújában.

Az elnök várja mit mond a nemzetbiztonsági tanács

A Fehér Ház Ovális Irodájában adott interjú a lap internetes oldalán jelent meg helyi idő szerint kedden este.
Mérlegelve az Oroszország és Ukrajna között a Kercsi-szorosban vasárnap történt incidens miatt kialakult feszült helyzetet, az amerikai elnök leszögezte: megvárja a nemzetbiztonsági tanács “teljes jelentését”. Csak annak ismeretében  hoz döntést arról, találkozik-e az argentínai csúcsértekezleten Vlagyimir Putyinnal. “Ez a jelentés lesz a döntő”, mondta és hozzátette: “talán nem is lesz találkozó (Putyinnal)”. Trump így fogalmazott: “nem szeretem ezt az agressziót, egyáltalán nem akarok ilyen agressziót”.

Továbbra fenntartással kezeli a CIA jelentését

Az elnök ismét megkérdőjelezte a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) értékelését. Ez a dokumentum  állítja, hogy Mohamed bin Szalmán, Szaúd-Arábia koronahercege rendelte volna el Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolását. Leszögezte: végiggondolta a koronaherceg többször megismételt cáfolatát, és ez is szerepet játszott abban, hogy úgy döntött, fenntartja a szoros szövetségesi viszonyt Rijáddal. Szalmán hercegre utalva ismét azt hangoztatta: “Talán ő tette, talán nem ő tette. De cáfolja. És a körülötte lévők is cáfolják. És egyébként a CIA sem mondta ki teljes határozottsággal, hogy ő tette”.

A folytatásba Tump és a belpolitika

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük