Második alkalommal hirdette meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete – a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola és a NÉBIH szakmai partnerségével – a Magyarország étele elnevezésű meleg konyhai szakácsversenyt.
Ja, már értjük!
A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, melyek alkalmasak lehetnek arra, hogy
,,Magyarország étele 2019″
címet elnyerjék. Nagy hangsúlyt igyekeztek fektetni a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére is.
A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések, melyekben megtalálható a verseny során kötelezően használandó két alapanyag, a Naszálytej Zrt. Zöldfarm BIO tejföl és a darálthús.
Ha magyar alapanyagokból, magyar szaktudásra épülő és a magyar szürkeállomány által megalkotott receptúrákat alkotunk, akkor azzal megtaláljuk a helyünket a világ gasztronómiájának palettáján. Sőt, mindaz a gasztrokultúránk fejlesztésén felül turisztikai vonzerővé is válhat
– mondta el Asztalos István az egyesület elnöke.
A verseny győztese, „Magyarország étele 2019”: Hajdú-Bihari röfögő
Ha jól értjük, a magyar gasztronómia sikere sem létezett a NER előtt. a világ tett az olyan semmiségekre, mint mondjuk a gulyás leves, a pörkölt, a Dobos torta?