Tudja mi az a “Hajdú-Bihari röfögő”? Nem? Mi sem, de az biztos, hogy “népnemzeti”, mert Rétvári odavan érte

Második alkalommal hirdette meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete – a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola és a NÉBIH szakmai partnerségével – a Magyarország étele elnevezésű meleg konyhai szakácsversenyt.

Ja, már értjük!

A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, melyek alkalmasak lehetnek arra, hogy

,,Magyarország étele 2019″

címet elnyerjék. Nagy hangsúlyt igyekeztek fektetni a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére is.

Javasoljuk Németh Szilárdot reklámarcnak!

Németh Szilárd, a magánember – egy pálesz után: “mmmm, de finom!”

A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések, melyekben megtalálható a verseny során kötelezően használandó két alapanyag, a Naszálytej Zrt. Zöldfarm BIO tejföl és a darálthús.

Ha magyar alapanyagokból, magyar szaktudásra épülő és a magyar szürkeállomány által megalkotott receptúrákat alkotunk, akkor azzal megtaláljuk a helyünket a világ gasztronómiájának palettáján. Sőt, mindaz a gasztrokultúránk fejlesztésén felül turisztikai vonzerővé is válhat

– mondta el Asztalos István az egyesület elnöke.

A verseny győztese, “Magyarország étele 2019”: Hajdú-Bihari röfögő

Ha jól értjük, a magyar gasztronómia sikere sem létezett a NER előtt. a világ tett az olyan semmiségekre, mint mondjuk a gulyás leves, a pörkölt, a Dobos torta?

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük