Sorting by

×

Friss! Túszdráma a zsinagógában

Sértetlenül kiszabadult négy ember, akiket a texasi Dallas egyik külvárosának zsinagógában tartottak túszként,  és 10 órán át harcoltak a rendőrséggel. Amerikai sajtóértesülések szerint, a túszul ejtett négy ember között volt a zsinagóga rabbija is .

 

Túszejtés Colleyville-ben a hajnali istentiszteleten

A rendőrség speciális fegyvercsoportokat vetett be, miközben az FBI tárgyalói órákon át beszélgettek a támadóval. Az akció befejezése előtt robbanásokat és lövöldözést lehetett hallani. A rendőrség szerint a túszejtő azóta meghalt.

Túszdráma online

Az eset kezdetekor a szolgáltatást online közvetítették. Az egyik túszt hat órával később sértetlenül kiengedték, a másik hármat pedig néhány órával később a rendőrök helyezték biztonságba. A mentőcsapat feltörte a zsinagógát, de egyelőre nem világos, hogyan halt meg a túszejtő, vagy ki volt az.

Joe Biden elnököt tájékoztatták az esetről

Az incidens helyi idő szerint 11:00 körül kezdődött  ekkor hívták ki  a rendőrséget a Beth Israel kongregáció zsinagógájába. Nem sokkal ezután evakuálták az embereket a területről. A sábát reggeli istentisztelet élő közvetítése a Facebookon rögzítette egy hangosan beszélő férfi hangját. Hallani lehetett, amikor azt mondta: “Hívd fel a nővéremet” és “meg fogok halni”.

Azt is hallották, hogy “valami baj van Amerikával.” A tartalmat azóta eltávolították.

Aafia Siddiqui szabadon bocsájtását követelték

A túszejtőt aki Aafia Siddiqui pakisztáni tudós szabadon bocsátását követelte meghallgatták, a tudós jelenleg 86 éves börtönbüntetését tölti az Egyesült Államokban – közölték a helyi médiával a bűnüldöző szervek. Siddiquit azért ítélték el, mert  megpróbált megölni amerikai katonatiszteket, miközben Afganisztánban őrizetben volt.

Barry Klompus, a gyülekezet tagja a gyülekezet alapító tagja

“Szörnyű volt hallgatni és nézni, és még borzalmasabb nem tudni semmi biztosat”

– mondta a Reuters hírügynökségnek a megszüntetett Faceboobk közvetítésről.

Victoria Francis egy másik szemtanú azt mondta az Associated Pressnek, hogy hallotta a férfit, aki Amerika ellen háborgott, és azt állította, hogy bomba volt nála az élő közvetítés során.

“Elég ingerült volt, és minél ingerültebb lett, annál többet fenyegetett”

– mondta.

(BBC, Nézze meg egy FBI-ügynök nyilatkozatát a texasi Colleyville-ben történtek után

(Kiemelt képünk illusztráció)

(Így indult nálunk a nap)

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.