Új nemzeti ünnep: magyar-angol 6:3-as labdarúgó-mérkőzés napja – ha mást nem tudunk, legalább emlékezzünk?

Nem csitul a múltba nézés, mintha már a Fidesz prominensei sem látnának semmi ünnepelni valót, követendőt a mában, saját teljesítményükben. Érthető tehát, hogy a foci múltjába menekülnek , hiszen ott is akárcsak a politikában – szemben a mával – csak a múlt dicsőséges.

6:3

Pénteken az Emberi Méltóság Tanácsának javaslatára, aminek elnöke Lomnici Zoltán, a londoni 6:3 dátumát javasolják elfogadásra az Országgyűlésnek, mint legújabb nemzeti emléknap.

Puskásék 1953-as barátságos mérkőzését Magyarországon hagyományosan – erős túlzással – az évszázad mérkőzésének nevezik.

„Örökítsünk meg azt, hogy idén november 25-én a 65. évfordulóját ünnepeljük. és az Országgyűlés egy határozati javaslattal jelölje ki november 25-ét az Aranycsapat és a labdarúgás emléknapjává, és az idők végezetéig emlékezzünk azokra, akik a nemzeti összetartozás szempontjából maradandót alkotta, és akik a magyarság ismertségét a világban erősítették”

Cakkunpakk 2 nap

Vasárnap Bajkai István (Fidesz) országgyűlési  lépviselő bejelentette, az Aranycsapat teljesítményét nagyon nehéz lesz megismételni, de kötelesség emlékezni rá és a fiatalok elé példaként állítani.

A politikust arról kérdezték vasárnap az M1 aktuális csatornán, hogy egy nemrég bejelentett javaslat szerint az Aranycsapat emléknapja lehet november 25-e, a londoni magyar-angol 6:3-as labdarúgó-mérkőzés napja.

a sport története az ország történelmének része, ezért a londoni 6:3-as mérkőzés a magyarság életének fontos eseménye.

Kiemelte:

az Aranycsapat tagjainak nagyságát a sport szeretetében, a sportág iránti tiszteletben, a közönséggel szembeni alázatban látszik.

Szólt arról is, hogy a futball kiemelkedő sportágnak számít Magyarországon, és úgy véli, ez a jövőben is így marad. A műsorban felidézték, hogy Szabó Tünde sportért felelős államtitkár tavaly április 1-jén, Puskás Ferenc születésének kilencvenedik évfordulóján hirdette meg az Aranycsapat Emlékévet, amely az új Puskás Ferenc Stadion 2019-es átadásáig tart.

(forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük