Két újabb járatát igyekszik a járvány előtti időkbe visszavezetni a BKK

A 32-es autóbuszra hétvégente, a 68-as autóbuszra pedig hétköznapokon is csak az első ajtónál lehet felszállni január 8-tól – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t, jelezve: akinek nincs érvényes jegye, a buszjáratokon a járművezetőtől tud vásárolni, akárcsak a járvány előtti időkben.

Vissza a normálishoz

Mint írták, a BKK a korábbi időszakok tapasztalatainak értékelését követően döntött úgy, hogy bevezeti az első ajtós felszállást a Göncz Árpád városközpont és az Örs vezér tere között közlekedő 32-es autóbuszon, valamint a Kispest, Vas Gereben utca és az Akadémiaújtelep, 525. tér megálló között közlekedő 68-as járaton. A 32-es buszon munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni – fűzték hozzá.
Hangsúlyozták, hogy az eddigi tapasztalatok szerint az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve az intézkedésnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is.

Azért érdemes előre megvenni a jegyet

Noha a járművön is lehet jegyet vásárolni, BKK azt tanácsolja az utazóknak, hogy jegyet az utazás megkezdése előtt vegyenek. Felidézték, hogy az elmúlt időszakban több kerületben, számos járaton vezették be a hétvégékre az első ajtós felszállási rendet, a csepeli buszokra és az újpesti 220-as buszra pedig hétköznap is csak járművezetői ellenőrzés után lehet felszállni. Azt tapasztalták, hogy az utasok néhány nap alatt megszokják az új rendet, és zökkenőmentes az érintett járatok forgalma – olvasható a BKK közleményében.

Erről szólt nálunk eddig a nap!

BKK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük