Kerítésen innen

Gyászos nap volt ez Orbán Viktornak és kormányának – Ujhelyi István gyomrosa Orbánéknak

Ujhelyi István

Hazug az az állítás, hogy az Oroszországgal szemben bevezetett uniós szankciók okozzák a magyar társadalom szenvedéseit – jelentette ki Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője Strasbourgban, magyar újságíróknak nyilatkozva szerdán.

Hazugok szövetsége

Az Európai Parlament plenáris ülésének szünetében Ujhelyi István azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök “kéz a kézben került hazugságspirálba”. Akár az energia-, akár az élelmiszerárak, akár az orosz-ukrán konfliktus kapcsán az orosz kommunikáció mentén a két ország vezetője “folyamatos hazugságban van” – fogalmazott. Ujhelyi István kézzelfogható és lebuktatható hazugságnak nevezte, hogy a magyar kormány szerint az uniós szankciók okozzák a nehézségeket Európában.

Hazugságspirál

Szavai szerint sem a jogállamisági csomagnak és a vonatkozó intézkedéseknek, sem az inflációnak, sem pedig a Magyarországnak járó támogatások befagyasztásának nincsen közvetlen köze az Oroszországgal szemben bevezetett uniós szankciókhoz.

Mivel Orbán Viktor és kormánya az Oroszországgal szemben bevezetett minden egyes szankciós csomagot támogatott, hazugság azt állítani, hogy Magyarországot és a magyar kormányt az Európai Unió azért büntetné, mert a szankciókat Magyarország nem fogadja el – jelentette ki. Ha Magyarország akár egyetlen eurócentet is elveszít az uniós támogatásokból, azért a felelősséget Orbán Viktor és kormánya viseli. Sem a magyar ellenzék, sem az európai intézmények arról nem tehetnek, hogy a magyar kormány visszaél a hatalmával, leépíti a jogállamiságot, és visszaél az uniós forrásokkal – mondta.

“Nekünk, magyaroknak, a magyar családoknak az az érdekünk, hogy az Európai Unióban, az európai támogatásokat felhasználva, az európai demokrácia és a jogállamiság eszközeivel élve, ha kell az EU segítségével, a rezsi és más kérdéseket is kezelve tudjunk biztonságban élni”

– fogalmazott Ujhelyi István, majd hozzátette: ennek a gátja ma az Orbán-rendszer.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Friss!

About Author