Újra itt a Dunakanyar és a MAHART napijegy

Sikeres szezont zárt tavaly a Dunakanyar napijegy, ezért a közösségi közlekedési szolgáltatók úgy döntöttek, hogy idén is elérhetővé teszik ezt a népszerű jegytípust.

Mit tud a napijegy

Mindössze egy napijegy megvásárlásával korlátlanul utazhatnak a kirándulni vágyók a Dunakanyarban közlekedő MÁV-START, MÁV-HÉV, Volánbusz és MAHART járatokon. Szombattól nem csak a Dunakanyar napijegy, hanem a MAHART napijegyek is újra megvásárolhatóak a vasúti jegypénztárakban és a MÁV applikációban. A közúti és kötöttpályás közösségi közlekedés összehangolásának egyik célja, hogy az utasok egyetlen bérlet megváltásával, olcsóbban és egyszerűbben közlekedhessenek indulási- és célállomásuk között.

A Dunakanyar napijegynek köszönhetően a Börzsöny, a Duna és a Pilis népszerű kirándulóhelyei egyetlen jeggyel megközelíthetővé válnak a közösségi közlekedési szolgáltatók különböző eszközeit kihasználva. Tavaly több mint 2300 ilyen szezonális napijegyet értékesítettek.

A Dunakanyar napijegy most is könnyű és egyszerű feltételeket biztosít az utazóknak

Egy napijegy megváltása az adott napon korlátlan utazásra jogosít a MÁV-START

  • 2-es (Budapest-Esztergom), 70-es (Budapest-Vác—Nagymaros-Visegrád-Szob)
  • 71-es (Budapest-Veresegyház-Vácrátót-Vác), 75-ös (Vác-Diósjenő-Drégelypalánk-Balassagyarmat)
  • 80a-s (Budapest-Keleti – Rákos) vonalszakaszain és az S76-os járatokon
  • Rákos – Újpalota – Angyalföld között

A Volánbusz 300-399, 800-898 és 8503 – 8512 számcsoportba eső vonalain, a H5-ös HÉV Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszán, valamint a MAHART PassNAVE egy, az utas által választott dunakanyari körjáratán, az alábbi viszonylatok egyikén:

Vác – Visegrád, Esztergom – Zebegény, Szentendre – Visegrád, Visegrád – Nagymaros – Zebegény – Dömös.

dunakanyar

A Dunakanyar napijegy április 24 és október 24 között, a MAHART járatok közlekedési napjaira váltható meg

A napijegy ára tavaly óta nem emelkedett, a felnőttjegy 1999 forintért, a 26 éven aluliaknak szóló jegy pedig 1499 forintért lesz elérhető a MÁV-START pénztáraiban és a MÁV applikációban.

A MÁV-START idén újra értékesíti a hajótársaság egyes járataira szóló fix áras MAHART napijegyet és regisztrációs jegyet.

Ennek köszönhetően április 24-től ismét elérhetőek a személypénztárakban és a MÁV applikációban a Dunakanyar körjáratokra, valamint a későbbiekben a Szentendre-Visegrád, Zebegény – Esztergom, Vác – Visegrád vonalakra szóló napijegyek. Egy személyjegy ára 1000 forint, kerékpár és kutyajegy 500 forintért vásárolható meg.

A Napijegy a rajta megjelölt napon és járattípuson korlátlan számú utazásra jogosít

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója a napijegyek idei újbóli bevezetésével kapcsolatban azt mondta:

„A MÁV-Volán-csoport az összehangolt, hatékony forgalomirányítás, utastájékoztatás, jegyértékesítési rendszer és menetrend bevezetését tűzte ki célul. Ehhez tökéletesen kapcsolódik a Dunakanyar napijeggyel tavaly létrejött szolgáltatás fejlesztés, aminek köszönhetően utasaink számára vonzóbbá és versenyképesebbé tehetjük a közösségi közlekedési eszközöket. A vasúttársaság nem csak a jegyértékesítési felületeket biztosítja, hanem a kirándulók igényeihez igazodva, április 17-től új hétvégi menetrendet is bevezetett a Nyugati pályaudvar és Szob között, valamint a hétvégi turistaszezonban a Szobig közlekedő vonatok mindegyikét emeletes KISS vagy alacsonypadlós FLIRT motorvonatokkal szolgáljuk ki.”

Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a hétvégén egyelőre két hajóval szállítják az utasokat, de ha igény van rá, több hajót is be tudnak vonni.

„A tervek szerint a járatok 10 és 14 órakor indulnak. A jegyeket az utazók Szép-kártyával is megvásárolhatják. A koronavírus-járvány miatt a hajókon mindenkinek maszkot kell viselnie, a beszállásnál ellenőrzik a résztvevők testhőmérsékletét, valamint a fertőtlenítésre is nagy hangsúlyt helyeznek.”

Spányik Gábor felidézte, hogy tavaly a dunakanyari körjáratokon több mint 150 ezer ember utazott, akik főként Magyarországról érkeztek, de többen voltak Szlovákiából is.

(mavcsoport.hu)

Kapcsolódó

Dunakanyar

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük