Urak, a gombnyomogatáshoz is kell némi sütnivaló!

Sajnos úgy néz ki, a fidesz helyi képviselőinek fogalma sincs arról, hogy milyen témában szavaznak. Gyakorlatilag gondolkodás nélkül nyomkodják a gombokat – számolt be közösségi oldalán Niedermüller Péter Erzsébetváros képviselő-testületi üléséről.

“Miért gondolom így?

Az országgyűlés még 2017-ben úgy döntött, hogy az önkormányzat szedhet adót attól, aki hirdetéseket – vagy ahogy a törvény írta: reklámhordozókat – tesz ki házakra, vagy más ingatlanra. Ennek a beszedésére 2018 január 1-óta van lehetőség Erzsébetvárosban is.

Idén nagyjából 15 millió ft-ot reméltünk az így befolyó összegekből.

A kormány viszont úgy döntött,

minden lehetőséget megragad, hogy tönkretegye az önkormányzatokat, ennek egyik új elemeként a jövőben ezt a pénzt is elveszik az önkormányzatoktól. Akár arról is szólhatna ez a poszt, hogy már-már tényleg szánalmas, ahogy igyekeznek elvenni a pénzt azoktól a helyi intézményektől, amelyek az embereknek segíteni akarnak.

A történetnek azonban van egy sokkal izgalmasabb része

Az országgyűlés döntése után az önkormányzatoknak hatályon kívül kell helyezniük azt a helyi jogszabályt, amely lehetőséget ad nekik arra, hogy az ilyen reklámfelületek után pénzt szedjenek. Ez minden önkormányzatra vonatkozik. Épp ezért a mai képviselő-testületi ülésen az egyik napirendi pont az volt, hogy ezt a helyi rendeletet megszüntetjük. Nem örülök neki, nem értek vele egyet, de jogi szempontból nincs más választás.

Mindannyiunk legnagyobb megdöbbenésére a három fideszes képviselő nemmel szavazott.

Valószínűleg se arról nem volt fogalmuk, hogy ez a helyzet a párt társaik miatt állt elő. Sem arról, hogy ez nem egy politikai kérdés, hanem egy olyan technikai kérdés, amit nem lehet nem megszavazni. Ők egyetlen dolgot néznek: bármiről van szó, máshogy szavazzanak, mint a többség.

Már csak egyetlen kérdés maradt:

van a Fidesznek egyáltalán bármilyen elképzelése a kerülettel kapcsolatban?”

lovasíjász

Egy hozzászólás itt: “Urak, a gombnyomogatáshoz is kell némi sütnivaló!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük