Vác vezetése nem problémázik annyit a kormány által beígért stadion építésének dolgában, mint a főváros. A Duna-parti város nem kér a csaliként odatervezett monstrumból, helyette a városlakók komfortérzetének növelésére fordítanák az 5 milliárd adóforintot.

A renitens, avagy csak így tovább…..

Lássuk be, egy város vezetőjének elsődleges feladata, hogy a választóinak a lehetőségekhez képest legélhetőbb hellyé változtassa élőhelyét, amin nagyot dobhat 5.000 millió forint.

egy ekkora sportcsarnokot egyszerűen nem tudnánk fenntartani. Keresem az alkalmat azonban, hogy felsőbb szinten elmondjam, melyek azok az évtizedes igények, amelyek valóban fontos a váciaknak.

-írta közösségi oldalán Markovich Ilona, Vác polgármestere. Azt is leírta, mit tart sokkal fontosabbnak.

  • az iskolaváros tereinek rendezése,
  • a Madách giminek új tornaterem létesítése,
  • a városi sportcsarnok felújítása, energetikai korszerűsítése,
  • SZTK felújítása,
  • kórház mellett parkolók építése,
  • a városi strandfürdő
  • a Madách Imre Művelődési Központ felújítása,
  • a férfi kézilabdacsarnok befejezése.

Előzmények….

2017 végén döntött a kormány arról, hogy ad 5 milliárd forintot Vácnak egy multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok felépítésére, a sportcsarnok 3300 fő befogadására lenne alkalmas. Vácnak egészen idén október közepéig fideszes városvezetése volt, csakhogy az ellenzék a választásokon nyert. És úgy fest, az új már nem kér a sportcsarnokból.

Az új önkormányzat gazdasági – városfejlesztési bizottságának hétfői első ülésén ugyanis úgy döntöttek, hogy javasolják a kormánnyal kötött szerződés felmondását. A képviselőtestület jövő héten tartja az ülését, végső döntés azon lesz, de bizottsági javaslat kijelölte az irányt. A város azt kéri majd a kormánytól, hogy a sportcsarnokra szánt pénzt inkább más célokra adja – írja a Váci Napló.

A polgármester beszámolója az eddigiekről….

1 hozzászólás

 1. Messzemenőbbekig támogatom Vác ellenkezését az agyament stadionszaporító tervektől. Ki lehet számolni mennyibe kerűlne nem csak a stadion felépítése,hanem annak fenntartása,kihasználtsága stb.
  Külön öröm számomra,hogy a tervezett építési költséget végre nem úgy írták,hogy 5 milliárd,hanem jobban érthetővé téve 5.ooo millió Így talán az embereknek jobban tudatosúl ez a temérdek pénz.
  Bár még jobb lehetett volna 5.ooo.ooo.ooo ?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét