Vác vezetése nem problémázik annyit a kormány által beígért stadion építésének dolgában, mint a főváros. A Duna-parti város nem kér a csaliként odatervezett monstrumból, helyette a városlakók komfortérzetének növelésére fordítanák az 5 milliárd adóforintot.

A renitens, avagy csak így tovább…..

Lássuk be, egy város vezetőjének elsődleges feladata, hogy a választóinak a lehetőségekhez képest legélhetőbb hellyé változtassa élőhelyét, amin nagyot dobhat 5.000 millió forint.

- Hirdetés -

egy ekkora sportcsarnokot egyszerűen nem tudnánk fenntartani. Keresem az alkalmat azonban, hogy felsőbb szinten elmondjam, melyek azok az évtizedes igények, amelyek valóban fontos a váciaknak.

-írta közösségi oldalán Markovich Ilona, Vác polgármestere. Azt is leírta, mit tart sokkal fontosabbnak.

  • az iskolaváros tereinek rendezése,
  • a Madách giminek új tornaterem létesítése,
  • a városi sportcsarnok felújítása, energetikai korszerűsítése,
  • SZTK felújítása,
  • kórház mellett parkolók építése,
  • a városi strandfürdő
  • a Madách Imre Művelődési Központ felújítása,
  • a férfi kézilabdacsarnok befejezése.

Előzmények….

2017 végén döntött a kormány arról, hogy ad 5 milliárd forintot Vácnak egy multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok felépítésére, a sportcsarnok 3300 fő befogadására lenne alkalmas. Vácnak egészen idén október közepéig fideszes városvezetése volt, csakhogy az ellenzék a választásokon nyert. És úgy fest, az új már nem kér a sportcsarnokból.

Az új önkormányzat gazdasági – városfejlesztési bizottságának hétfői első ülésén ugyanis úgy döntöttek, hogy javasolják a kormánnyal kötött szerződés felmondását. A képviselőtestület jövő héten tartja az ülését, végső döntés azon lesz, de bizottsági javaslat kijelölte az irányt. A város azt kéri majd a kormánytól, hogy a sportcsarnokra szánt pénzt inkább más célokra adja – írja a Váci Napló.

A polgármester beszámolója az eddigiekről….

Vác nem kér Orbán stadionjából, de van ötletük, mire költsék az 5.00 milliót! 1

1 hozzászólás

 1. Messzemenőbbekig támogatom Vác ellenkezését az agyament stadionszaporító tervektől. Ki lehet számolni mennyibe kerűlne nem csak a stadion felépítése,hanem annak fenntartása,kihasználtsága stb.
  Külön öröm számomra,hogy a tervezett építési költséget végre nem úgy írták,hogy 5 milliárd,hanem jobban érthetővé téve 5.ooo millió Így talán az embereknek jobban tudatosúl ez a temérdek pénz.
  Bár még jobb lehetett volna 5.ooo.ooo.ooo ?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét