Sorting by

×

Vadászmise – Ha szeret sírva nevetni, érdemes meghallgatni a Hoportyó Vadásztársaság elnökét

A látszattal ellentétben ez nem egy Bödöcs paródia, hanem valóban Simon Miklós fideszes képviselő követte el a nagyívű szónoklatot. A nyírbogáti Hoportyó Vadásztársaság elnöke, egy vadászmise előtt tartott beszédében szeptember 18-án arról értekezett, hogy a vadászok istentől kapott küldetése, hogy végezzék a dolgukat és teremtsék meg az élővilág biodiverzitását.

Némi magyarázat – ha szükséges

Ha nem tudta volna, a Hoportyó nem mesehős, hanem az Alföld és a Tiszántúl legmagasabb pontja a maga 183 méterével. A nyírségi homokbucka tetején egy háromszögelési alappont jelzi a maga 183 méteres tengerszint feletti magasságát – mellyel méltó módon vívta ki a

„Nyírség csúcsa”

címet. Hiába ilyen magas, mégsem nyújt lélegzetelállító panorámát a közeli Nyírbogát felé, ugyanis erdő borítja. Erdő, tele Isten fegyveres küldötteivel.

Ha Ön szeret sírva nevetni, érdemes meghallgatni a Hoportyó Vadásztársaság elnökének ezt a 3 perces beszédét

A videót Hadházy Ákos képviselő tette közzé a Facebook oldalán:

Simon szó szerint így fogalmazott:

“Nekünk Istentől való küldetésünk, embereknek, hogy gazdálkodjunk, felelősséggel, a természettel és ennek része, véleményem szerint az, hogy a vadászok teszik a dolgukat, ha látja ezt a nagy nyilvánosság, ha nem látja. És és ennek következtében az élővilág biodiverzitása, azaz sokszínűsége, az gyönyörködtet bennünket. “

“Ha szeretné megtudni, hogy hogyan

“küldte el Isten a vadászokat, akik teszik a dolgukat és ennek következtében az élővilág biodiverzitásában, azaz sokszínűségében gyönyörködhetünk”,

akkor is hallgassa meg a rétort! Jelzem viszont egy kommentelő nagyon is fontos üzenetét:

ha mostanában minden a vadászatról szól, akkor érdemes lenne felvetni, hogy a vadásztársaságoknak legyen kötelező felelősségbiztosítást kötniük a gépkocsi károkra, amiket az autók elé kiugró vadak okoznak.

Régen az volt a rendszer, hogy a kárt a vadászok fizették. Most meg mindenhova kiteszik a vadveszélyt jelző táblát és még az összetört autók vezetőjének kell fizetnie a vadászoknak kártérítést.”

-írta Hadházy.

A kommentekből….

“Megnéztem, hogy mit lehet erről a személyről tudni? Azt hallom, hogy gondja van a magyar nyelvvel, érezhetően lassan gondolkodik, pocsék szónok. Vadász. Gondolom, ma már nem kell vadászvizsgát tenni, így ő is tombolán nyerte? Országgyűlési képviselő… Itt dobtam egy hátast: 23 éve az! Hofit idézve:” már akkor senki volt, amikor még volt valaki!” Se íze, se bűze. És most kapaszkodjon meg mindenki! Ez az 59 éves alak fizikus és középiskolai tanár! Ilyen sokkélményem akkor volt, amikor egy tiszteletreméltó pedagógus ismerősöm elmondta Németh Szilárdról ( pacal, rezsi), hogy könyvtár, pedagógia szakon végzett pedagógus.”

“mintha valami 70-es évekbeli tanácselnök szólt volna az elvtársakhoz, ez valami borzalom”

“Egy fontos dolgot elfelejtett megköszönni. Nem mondott köszönetet, a “tisztességes” adófizetőknek, hogy ezt az úri-murit szponzorálták! Habár a betörők sem szokták megköszönni a “zsákmányukat”, így feljogosítva érezte magát, hogy ő se tegye meg! Pedig sokezer éhező gyermek, sokszor jól tudott volna lakni ennyi pénzből! Tolvaj, hazaáruló banda!”

“Reménytelen világ ez. Honnan bújtak elő? Mitől ilyen büszkék? Kísértetek, csak abban bízom, hogy mint egy lidérces álomból egyszercsak felébred az ország népe. Minden oldalon megdörzsölik a szemüket és ujjongva konstataljak, hogy vége ennek a borzalomnak.”

“Ez már téboly. Az egyház megcsúfolása. Egyházi “méltóságok” sok pénzért biodíszletet is vállalnak.”

“Reggel mise, este semmi se! Csodálatos a hülyeség biodiverzitása! Biztosítja Isten kevésbé sikerült egyedeinek az örök életet!”

“Tetszett a biodiverzitás megőrzéséről elejtett szösszenete is. A turai vadásztársaság területén történt madármérgezés, vagy a vadászok által termesztett vadkender is a biodiverzitást szolgálhatja. ”

Kapcsolódó

Forrás

 

Vadászmise - Ha szeret sírva nevetni, érdemes meghallgatni a Hoportyó Vadásztársaság elnökét

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.