Vádemeléssel végződött a Hajdú Péter volt cége elleni nyomozás, költségvetési csalás a vád

Senkit ne tévesszen meg a “volt” szócska, abban az időben, amit a nyomozók vizslattak, még Hajdú volt a tulajdonos és az ügyvezető, csak azt követően adta el egy ukrán hölgynek, aki tagadta, hogy ismerné a műsorkészítőt.

“Meglepő és mulatságos…” – bocs, Fridi!

Mind a Fővárosi Főügyészség, mind a Fővárosi Törvényszék megerősítette lapunk értesülését, miszerint eredményes volt a négy évig tartó nyomozás Hajdú Péter műsorvezető és producer korábbi cégénél, a Frizbi Entertainment Kft.-nél, és ennek megfelelően idén június elején vádemeléssel végződött. Hajdú jelenleg Mészáros Lőrinc felesége tévécsatornáit vezeti – írta meg a magyarhang.org.

A vád

2016 tavaszán indítottak nyomozást az adóhatóság nyomozói -ekkor még Hajdú Péter vezette a vállalkozást-  ez zárult most vádemeléssel. Ahogy a főügyészség írja, két férfival és egy nővel szemben emeltek vádat, ám a

„közéleti szereplők személyiségi jogainak védelme érdekében”

azt nem árulhatják el, hogy Hajdú a vádlottak között van-e. A vád

meglehetősen súlyos, ugyanis különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége.

A vádlottak a cég áfa-kötelezettségét csökkentették jogellenesen, azaz köznapi nyelven áfát csaltak. A „különösen nagy” vagyoni hátrány azt jelenti, hogy

az elkövetők 50 és 500 millió forint közötti összegben károsították meg a magyar államot. A büntetési tétel ebben az esetben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Ekkor érdekes fordulatot vett a sztori!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük