Van arcuk hozzá! Kitiltották az ARC kiállítást a nemzetivé tett Ligetből…

Az ARC – on, Magyarország leglátogatottabb köztéri kiállításán 2000 óta közéleti témákat feldolgozó óriásplakátokat állíthatnak ki művészek, melyek gyakran erőteljesen kormánykritikus hangot ütnek meg, így nem csoda, hogy kivívta a regnáló hatalom nemtetszését. Na de a Liget mindannyiunké. Még, vagy már nem?

Facebookon, ahogyan ez itt szokás?

Az ARC Facebook-posztjából kiderül, a Városliget Zrt. szerint a Liget jelenleg zajló átalakítása következtében a kiállítás alapterülete és „egyéb tulajdonságai” miatt

„jelenleg nem található a ligetben olyan terület, mely minden paraméterét tekintve alkalmas lenne a plakátkiállítás megtartására”.

Glázer Attila, az ARC egyik szervezője

közzétette a céggel folytatott levelezésének egy részét, szerinte a Városliget Zrt. állásfoglalásából úgy tűnik, mintha a park teljes területe jelenleg építkezési terület lenne, pedig ez nincs így. Az ARC szervezői bejárták a Ligetet, és találtak olyan területet a Konrad Adenauer sétányon, ami véleményük szerint megfelelő lenne a plakátok kiállítására.

„Az ismertetett rekonstrukciós tervek alapján ugyan meg fog újulni ez a rész is keskenyebb útburkolattal, azonban nem ebben az évben,”

– írja Glázer.

(forrás: merce.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük