Budapesti hétköznapokKerítésen innen

Váratlan gyomros a bulinegyednek – Diktátum szerűen akar új nyitvatartási rendet bevezetni az önkormányzat

bulinegyed

Mi lehet az oka, hogy egy váratlan rendelettel akarja tönkre tenni nemcsak a bulinegyed, de a kerület sok más vendéglátósát is Erzsébetváros önkormányzata? Hamarosan heti öt napon minden VII. kerületi vendéglátóegységnek be kellene zárnia éjféltől.

Azt írja az újság….

“A belső-erzsébetvárosi zárórával és az az alól mentesítő kritériumrendszerrel kapcsolatos döntéseket előkészítő munkacsoport teljes mellőzésével hozhat döntést lényeges változásokról a VII. kerületi képviselő-testület. A hozzánk eljutott előterjesztés tervezet alapján a testület csak a péntek és a szombat estét hagyná meg (szombati és vasárnap éjfélen túli nyitvatartással), a hét többi öt napján pedig minden vendéglátóhelyre egységesen alkalmazná fűnyíró elv mentén az éjféli zárórát”

– írja a Színes Erzsébetváros a Facebookon.

Hozzáteszik továbbá, hogy az intézkedés azért kellemetlen

“mert amennyiben most lényeges változás áll be a vendéglátóhelyek működésével kapcsolatban, az az érintetteket összefogó érdemi egyeztetés nélkül történik, ráadásul a hozzánk eljutott előterjesztés szerint már október 17-től hatályba is lépne a heti öt napra, minden helyre vonatkozó éjféli záróra.”

Előzmény

Továbbá emlékeztetnek, hogy két évvel ezelőtt egy olyan éjféli záróra szabályozást tett le az asztalra a kerület, ami lehetővé tette, hogy a kerületrészben élőkre tekintettel lenni akaró vendéglátóhelyek bizonyos, szigorú kritériumok mellett éjfél után is nyitva lehessenek, de a szabályozás szerintük teszik meg javaslatukat végezetül.

“nem hozta el az érintettek részéről a megnyugvást. (…) Amennyiben hű szeretne maradni a testület ahhoz a képhez, hogy minden érintett féllel dolgoz ki egy közös (és a problémákat nem tovább súlyosbító) megoldást, el kell felejtse az ötletszerűen elkapkodott előterjesztések átnyomását, és intenzív munkához kell lásson a érintett felekkel (és szakemberekkel) leülve, hogy egy olyan szabályozást tegyen le az asztalra ami valóban működik és nem okoz vele több kárt az itt élők, itt dolgozók és itt vállalkozók számára, egy olyan transzparens folyamat révén, ami erősíti a bizalmat a területen élők, dolgozók, vállalkozók és a területet képviselő politikai szereplők között”

– teszik meg javaslatukat végezetül.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Friss!