Kerítésen innenKiemelt hírek

Varga Judit hamis állításai – Egy kis csúsztatásért nem megy a szomszédba!

Varga Judit az Esterházy-kastély kétmilliárd forintból felújított szárnyának átadóján hegedült - Mindeközben a Pegasus-botrány pörög tovább

Varga Judit közösségi oldalán közreadott posztjában rögtön egy csúsztatással kezdi, hiszen a portugál Expresso nem azért kereste meg, amit sugall, azaz a migráció kérdésében, az csak egy apró része az interjúnak, ami igazából a kormány és az Európai Unió folyamatos harcáról, ezen belül is a “gyermekvédelminek” mondott törvény európai fogadtatásáról szól.

Virtuális kérdezz, felelek

Az afganisztáni eseményeket követve újra az európai napirendre került a migráció témaköre, ezért is fejtettem ki hazánk ezzel kapcsolatos álláspontját a portugál Expresso hetilapnak.

(Városi Kurír: Varga Judit és az egész kormányoldal, ugyanúgy ahogy a pedofíliát, és a homoszexualitást,  a migrációt, és a menekült kérdést is folyamatosan egybe mossa.)

A magyar érvrendszer régóta tiszta és érthető: a kontinens érdekeit is szem előtt kell tartanunk, hiszen nem segíthetünk úgy, hogy a problémát európai területre hozzuk.  Szerintünk nem emberi jog az, ha valaki a világ másik oldalán egyik nap felkel és úgy dönt, hogy mostantól a világ másik részén fog lakni, nekünk pedig minden ellenőrzés nélkül be kell őt engednünk.

( VK: Most nem éppen erről az ébredésről van szó, hanem arról amikor arra riad valaki, hogy a gyilkosai verik az ajtaját)

Ezért is döntöttünk úgy, hogy a Szerződéseknek megfelelően megvédjük a schengeni határokat. Más országok erre nem voltak képesek, Magyarország mégsem kapott ezért semmilyen elismerést, csak kritikákat.
Mi ennek ellenére kitartunk, Magyarországot és az európai határokat meg fogjuk védeni, a segítséget pedig oda fogjuk elvinni, ahol arra a legnagyobb szükség van.

(VK: Szép  már, már európai gondolat, Varga Judittól eltekintve attól az apró, újabb csúsztatóstól, hogy a schengeni határokat, ez esetben sem Magyarországon kell megvédeni, hanem ahogy 2015 óta folyamatosan több-kevesebb sikerrel történik, leginkább Görög-és Törökországnál.)

(Az eredeti Varga Judit Expresso interjú itt olvasható)

Pökhendi a módi

Varga Judit miniszter fenti gondolatai pontosan simulnak bele abba pökhendi narratívába amit Szijjártó Péter, amelyről mi is beszámoltunk, tegnapi Amerika ellenes kirohanása is képvisel:

“…előző éjszaka megérkezett Budapestre a mentőakcióban részt vevő első repülőgép, 173 emberrel a fedélzetén, akiknek egy jelentős részét amerikai és osztrák kérésre szállították el. Leszögezte, cserébe a kormány azt várja el, hogy a szövetségesek, köztük a kabuli repülőtér felügyeletét ellátó amerikai katonák, ne gátolják a Magyarország által kihozni kívánt emberek bejutását a légikikötő területére, ahogyan ez az elmúlt időszakban többször megtörtént. Szijjártó elfogadhatatlannak nevezte az ezzel kapcsolatos érvelést, miszerint a túl nagy tömeg miatt akadályozták meg a bejutást. (…) Végezetül úgy vélekedett, hogy mindenekelőtt az emberéletek mentésére kell összpontosítani, utána lehet beszélni a történtek kapcsán erkölcsi kötelességekről, illetve arról, hogy mi okozta az afganisztáni nemzetközi beavatkozás “totális kudarcát”.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Kép: Varga Judit közösségi oldala)

 

Varga Judit

 

 

About Author

Comments (2)

  1. Hazudik ez a sarki , megtanulta a fönökétől, ekkora hazug banda nincs a világon,..

  2. Varga Béla

    Yééé, Szintén zen”-ész”!

Szólj hozzá!