Szijjártónak ehhez is van képe, méghozzá “rózsaszín arccal” – Szégyen ez a pökhendiség!

Ahogy mi is szóvá tettük, az Afganisztánban kirobban kimenekítési válság legforróbb napjaiban a magyar kormány fülét, farkát behúzva hallgatott. Most, hogy kiküldtek egy, vagy két nyamvadt repülőt, Szijjártó Péter máris kioktató, sértődött, pökhendi hangon kinyilatkoztat.

Mi magyarok!

Magyarország 110 százalékig lojális, megbízható partnerként viselkedik az afganisztáni evakuálási műveletek során, ezért ezt várja el szövetségeseitől is, ami azonban nem minden esetben valósul meg – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten a tárca közleménye szerint.

Sajtótájékoztatóján a tárcavezető újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy

előző éjszaka megérkezett Budapestre a mentőakcióban részt vevő első repülőgép, 173 emberrel a fedélzetén, akiknek egy jelentős részét amerikai és osztrák kérésre szállították el. Leszögezte, cserébe a kormány azt várja el, hogy a szövetségesek, köztük a kabuli repülőtér felügyeletét ellátó amerikai katonák, ne gátolják a Magyarország által kihozni kívánt emberek bejutását a légikikötő területére, ahogyan ez az elmúlt időszakban többször megtörtént.

Szijjártó elfogadhatatlannak nevezte az ezzel kapcsolatos érvelést, miszerint a túl nagy tömeg miatt akadályozták meg a bejutást.

“Mi nem növeljük a tömeget, ott a gépünk, bemennek az emberek, és felszállnak. Nem várakozni akarjuk bevinni oda az embereket”

– hangsúlyozta, hozzátéve, hogy

több csatornán is jelezték a problémát, és van is előrelépés, de fontos, hogy még rugalmasabb legyen az együttműködés.

Magas ez a ló!

Arról is beszámolt, hogy vannak magyar katonák a terepen, akik segítik az érintettek azonosítását, bejutását. Mint mondta, a kimenekítendő magyar állampolgárok mellett százas nagyságrendben vannak olyan helyiek is, akik a magyar katonai kontingenst segítették személyesen az elmúlt években.

“Természetesen őket bajtársként kell kezelnünk, az ő kimentésükön is folyamatosan dolgozunk. Kizárólag a honvédelmi minisztérium által beazonosított, a magyar katonákkal együttműködő, velük együtt dolgozó, őket segítő emberekről és családjaikról lehet szó”

– fogalmazott. Végezetül úgy vélekedett, hogy mindenekelőtt az emberéletek mentésére kell összpontosítani, utána lehet beszélni a történtek kapcsán erkölcsi kötelességekről, illetve arról, hogy mi okozta az afganisztáni nemzetközi beavatkozás “totális kudarcát”.

Ettől a kioktató hangnemtől mi még emlékszünk arra a fejetlen kapkodásra, amit a miniszter úr és kormánya produkált, amikor a pandémia harmadik hulláma ránk tört.  Amit akkor műveltek az egészségügyben, annak következménye, hogy hazánkban haltak bele legtöbben a népesség számához képest a járványba. Itt lenne tehát az ideje  az

“illő szerénységnek”.

Előzmény

 

pökhendi

Egy hozzászólás itt: “Szijjártónak ehhez is van képe, méghozzá “rózsaszín arccal” – Szégyen ez a pökhendiség!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük