Sorting by

×

Varga Judit a németeket ostorozza, miközben itthoni, őt is érintő ügyekben hallgat, lásd Völner-botrány

Varga Judit magyar igazságügyminiszter ismét nem hazai ügyben mond elfogulatlan szakmai véleményt, hanem jó Fidesz-katonához méltón kifelé hadakozik olyan ügyben, amihez semmi köze. Persze tudjuk, más szemében a szálkát…

“Egy újabb ok, amiért meg kell védenünk keresztény identitásunkat

A német jobboldal vezetői végleg az önfeladás útjára léptek. Az egykor szebb napokat is látott Kereszténydemokrata Unió (CDU), Angela Merkel egykori pártja egy belső elemzésében már a kereszténységre utaló C betűt is elhagyná, mivel az szerintük akadályként hathat a nem keresztények számára, hogy azonosuljanak a párt célkitűzéseivel. A német jobboldal tehát végleg feladni látszik mindazon értékeit, melyek mentén egykor a párt legnagyobb alakja, Konrad Adenauer dolgozott Németországért és Európáért. Őt idézve:

„Azért nevezzük magunkat Kereszténydemokrata Uniónak, mert ezek az alapelvek, amelyek a nyugati kereszténység szellemi talaján állva fejlődtek ki, alkotják egész munkánk alapját.”

Mindeközben Németországban idén már 50 százalék alá eshet a keresztények száma, az új balliberális kormány pedig bevándorló országnak nyilvánította saját hazáját. A CDU ebbe a masszába óhajtana beolvadni.
Ha már ők elfelejtették, mi azért helyettük is emlékeztessük egész Európát Adenauer szavaira:

„Minden munkánk során, mindig tartsunk szem előtt egy eszményt, a keresztény eszményt, mert a kereszténység hangsúlyozta először az ember szabadsághoz való jogát.”

Hogy is van ez?

Varga Judit nem sokat vár, rögtön bejegyzése elején sutba dobja a logikát és átvált a formállogikára:

“Egy újabb ok, amiért meg kell védenünk keresztény identitásunkat”

Tessék mondani, mennyiben függ össze a német CDU egy belső iratában felvetett gondolat  a magyar törvények “megvédésével”.  Csak nem attól tart a miniszter, hogy a német haderő ismét bevonul és megszállja hazánkat, majd ránk erőlteti a saját törvényeit, közöttük olyanokat is, amik ráadásul náluk is csak egy pártra vonatkoznak?

Kapcsolódó

 

Mi Hazánk

 

 

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.