Varga Zoltán: A nép puritán vezére a Gundel puritán menzáján háromszáz forintos csülkös pacalt eszik…..

Szögezzük le, a kép jó! Merthogy – ti kis kópék – csak a fotó kedvéért ragadtatok kést-villát, lássa a sok szájtáti, a miniszterelnökük milyen sukár gyerek. Menzán eszik!

Persze fordítva fogod a kést, meg szalvéta sincs az asztalon,

meg a kéthetes karácsonyi pihenés után is úgy nézel ki, mint valami extra adag pacal feldolgozás előtt. De most őszintén! Ki a picsát érdekli?

Mert ez az egész hazugság! A kibebaszott vigyoroddal (mondták már, hogy pont úgy nézel ki, mint valami Mr. Bean imitátor?) a riadtszemű minisztercskéddel ültök ott, bizonyítandó, hogy a nép egyszerű gyermeke vagy, aki a nemzet iránti alázatból lopja szakmányba a közöst, vereti szét, építi át, záratja le, majd pöffeszkedik bele a várba, és vásároltatja a luxusrepülőket, kizárólag azért, mert valamivel meccsre is kell járni.

A nép szerény, puritán vezére,

a puritán repülői, puritán négymilliárdos, várbeli irodája mellett, a Gundel puritán menzáján eszik. Háromszáz forintos csülkös pacalt. Ja! Ki mondta neked ezt a marhaságot? Ki mondta, hogy van ember, aki még benyalja ezt a süketelést? Mert Gulyás Gergely főovodás – állítólagos miniszter – ott melletted a képen biztosan nem. Az arcára van írva minden. Ő már tudja, hogy ebből baj lesz.

Frissítve az ét- és árlappal! A Gundel főz Orbánra – amikor a minőség találkozik a miniszterelnökkel…?

De veled mi van?

Érzékeled még magad körül a világot? Azt, hogy a Gundel szimbólum a magyarok számára? Az elérhetetlenség, a gazdagság szimbóluma? Azt, hogy a vár számunkra nem a te puccos játékszered, hanem annak a történelemnek a része, aminek te soha nem leszel, legfeljebb csak széljegyzete? Hogy el lehetett bábozni valameddig a szerény népvezér szerepét, de ez a darab megbukott?

Tényleg nem érzed, hogy túlfeszíted a húrt? Hogy persze, málé a magyar, sokat tűr, meg hallgat is, de ha egyszer megindul, akkor ott a vége mindennek?

Te persze semmit nem érzékelsz ebből.

Úgy gondolod, hogy néhány beállított fotóval, fordítva tartott eszcájggal, szánalmas Mr. Bean vigyorral ad acta a dolog, helyrebillen megint minden.

De nem! Figyelj haver! Nézz Gulyás szemébe! Azok a szemek azt rettegik, hogy előbb-utóbb rátok fogják gyújtani az egész kócerájt, gundelestől, menzástól, puritán irodástól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük