Vasárnap délután játszik a magyar válogatott

Változott a németországi kézilabda -világbajnokság nyolcaddöntőjének programja, ezért a magyar válogatott nem vasárnap este, hanem délután játszik Franciaország csapatával Lipcsében.


A torna honlapjának tájékoztatása szerint a párharc továbbjutójára a szerb vagy a montenegrói együttes vár majd a negyeddöntőben.

A magyar kézilabda küldöttség szombaton autóbusszal utazik Lipcsébe, és a tervek szerint késő délután már a Leipzig Arenában edz.

A nyolcaddöntő hivatalos programja

Vasárnap:
Magyarország-Franciaország, Lipcse 17.30
Szerbia-Montenegró, Magdeburg 17.30
Svédország-Szlovénia, Lipcse 20.30
Németország-Dánia, Magdeburg 20.30

Hétfő:
Oroszország-Koreai Köztársaság, Magdeburg 17.30
Románia-Csehország, Lipcse 17.30
Japán-Hollandia, Magdeburg 20.30
Spanyolország-Norvégia, Lipcse 20.30

A franciák az utolsó csoportmérkőzésen kilenc góllal győzték le Romániát. Fotó: Stephane PillaudSchatzl és Bódi volt a legeredményesebb magyar a csoportkörben

Az egyaránt 18 gólos Schatzl Nadine és Bódi Bernadett volt a magyar válogatott legeredményesebb játékosa a németországi női kézilabda -világbajnokság pénteken zárult csoportkörében.

A nemzetközi szövetség (IHF) honlapjának statisztikája szerint Schatzl, a Ferencváros balszélsője 26, míg Bódi, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC jobbszélsője 25 lövésből jutott 18 találatig az öt mérkőzés alatt. A góllövőlistát a szlovén Ana Gros vezeti, aki 56 kísérletből 39 alkalommal volt eredményes.

A magyaroknál Kovács Anna és Kovacsics Anikó is 17 gólt dobott. A mezőnyjátékosok közül csak a harmadik találkozó után lecserélt Tóth Gabriella nem talált be.

A leghatékonyabban Szekeres Klára támadott, az FTC védőjátékosának ugyanis mindhárom kísérlete góllal végződött. Őt Kisfaludy Anett követi, akinek kilenc lövésből nyolc gólt sikerült elérnie. A legtöbb lövés Kovacsics nevéhez fűződik, ő 30/17-es mutatóval zárta a csoportkört, a legtöbb gólpassz (23) pedig Klivinyi Kingát dicséri.

A legtöbbször – egyaránt négy alkalommal – Kovacsicsot és Szekerest állították ki, míg a legtöbb időt Schatzl Nadine, a legkevesebbet pedig Tóth Gabriella töltötte a pályán. Előbbi 3:48.57 órát, utóbbi 39.27 percet játszott.

A kapusok közül Bíró Blanka kapott több lehetőséget, és 120 lövésből 33-at kivédett, közte hat büntetőt. Janurik Kinga 61 kísérletből 24-et, közte egy hétméterest fogott meg.

A kézilabda -válogatottnak összesen 235 kapura lövése volt, ebből 138 gólt szerzett (59 százalék), büntetőből 22/16, lerohanásból pedig 23/17 a mérleg. Kim Rasmussen szövetségi kapitánynak a csoportkör során 25 alkalommal kellett bosszankodnia játékosai kiállítása miatt, ennél csak egy csapatot, Kamerunt büntették többször a játékvezetők.

A leghatékonyabban (66 százalék) az olimpiai címvédő oroszok támadtak, a hétmétereseket pedig a románok dobták a legjobban (14/13).

(MTI)

Rasmussen: az első célunkat teljesítettük


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük