Connect with us

Voks 2024

VEKE: 5.000 millióval károsította meg Vitézy a BKV dolgozóit. Csoda, hogy a neve gyakorlatilag szitokszó a cég dolgozói között?

Vitézy Dávid nem nyugszik: alkotmányjogi panaszt nyújtott be
Megosztás

Szentkirályi Alexandra péntek reggel bejelentette, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől és kiszáll a budapesti versenyből, ám szavazói nem maradtak árván, hiszen világossá tette, hogy Vitézy Dávid, a Vitézy Dáviddal Budapestért és az LMP – Zöldek közös főpolgármester-jelöltjét támogatja, egyúttal arra buzdította a fideszes tábort, hogy június 9-én rá szavazzanak.

Vitézy, a „szitoknév”

„5 milliárd forinttal károsította meg Vitézy a BKV dolgozóit – a BKV dolgozók és az őket összefogó szakszervezetek szerint.

2011 decemberében a friss kinevezett Vitézy, aki BKK vezérként a BKV igazgatóságot is uralta, nekiment a BKV dolgozóinak és felmondatta az alig egy éves, nehezen kiharcolt Kollektív Szerződést. Ezzel a dolgozók többek között bukták a 2×3%-os nyugdíj- és egészségpénztári hozzájárulást és számos más juttatást, amit egy KSZ biztosít az alap Mt. szerződésekhez képest”

-írta közösségi oldalán a VEKE, vagyis a A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).

„Hat hónapig mentek a tárgyalások eredmény nélkül,

még tüntettek is ellene a szakszervezetek.

Aztán, magasról tett a dolgozókra, 25 évesen rendkívüli vezetői képességekről, szociális érzékenységről és kollegialitásról tanúbizonyságot téve.

Nem csoda, hogy Vitézy a BKV közel tízezer dolgozója között nem valami népszerű, a neve gyakorlatilag szitokszó. Akkoriban a BKV az örökölt súlyos adósság miatt csődközeli helyzetben volt, a dolgozók viszont úgy érezték, Vitézy velük fizetteti meg azt, amiről ők nem tehetnek. Ez a tény és a velük szembeni aljas, időhúzó és megalázó bánásmód nagyon mélyen beleégett a BKVsokba és a mai napig hat.

Ezért is mennek a riadóláncok, mert a dolgozók rettegnek attól, hogy Vitézy esetleg hatalomra juthat megint. A BKV közel tízezer dolgozójának kétharmada budapesti, családjaikkal együtt több tízezren vannak, nem beszélve az időközben nyugdíjba mentekről vagy máshol munkát vállalókról.”

A hozzászólásokból….

„A töredékét se mondtuk el annak amit tudunk, mert tudjuk, hogy az olvasóknak nem venné be a gyomra azt a mennyiségű és mélységű tömény aljasságot. Igyekszünk megmaradni a szakmai síkon és csak olyan posztokat kitenni ahol szakmai kérdések merülnek fel. A dolgozókkal való bánásmód egy vezető esetében pedig szerintünk abszolút alap és mindenkinek joga van megtudni az igazságot”

-egészítette ki a fent elmondottakat a VEKE.

Szerző