Vigyázat! M. Richárd, a Dózsa György úti gázoló kimenőn van!

A két ember halálát okozó baleset okozója, aki tíz hónapja házi őrizetben van, nagymamája gyászszertartása idejére elhagyhatja otthonát – tudta meg a Blikk. M. Richárdnak korábban is lehetősége nyílt eltávra, akkor rendőrségi engedéllyel orvosi vizsgálatra mehetett. Akkor visszaélt a helyzettel, és a vizsgálat után nem haza, hanem egy budai étterembe ment.

Házi őrizete elvileg augusztus végéig tarthat

A férfi tíz hónapja otthoni őrizet alatt áll: közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják, mivel egy bérelt Mercedest vezetve tavaly májusban egy Citroennel karambolozott Dózsa György úton. Az ütközésben ketten haltak meg – egy buszmegállóban álló férfi és a Citroën utasa – a másik autó sofőrje pedig szintén gyanúsítottnak számít az eljárásban.

M. Richárdról azonban a baleset után sorra derültek ki az egyre komolyabb ügyek:

  • Jogosítvány nélkül vezetett, a baleset előtt kokaint fogyasztott.
  • Évekkel korábban a kecskeméti maffiaper egyik vádlottjaként, afféle kisfőnökként ítélték el.
  • Egy cég ügyvezető igazgatójaként bérli azt a helyet, ami korábban a Magyarországról alvilági módszerekkel elüldözött dj Karmatronic étterme volt.
  • Lapértesülés szerint egyik bizalmi embere védte Rogán Antal csepeli lakossági fórumát

Mindennek ellenére a férfi nem került előzetes letartóztatásba.

Azután sem, hogy később a 444.hu videójából kiderült: a baleset után egy hónappal ismét jogosítvány nélkül vezetett. Az eljárás alatt álló M. Richárd nyugodtan ment el nyaralni a Seychelle-szigetekre is barátnőjével, aki ellen szintén nyomozás folyt súlyos testi sértés gyanúja (egy nő megverése) miatt. A férfit hazatérése után elfogták, de „egészségügyi problémák” miatt pár napon belül kórházba, később aztán házi őrizetbe került. A Blikk egyébként úgy tudja, hogy veleszületett szívbetegsége van (kérdés, hogy erre miért nem gondolt akkor, amikor kokaint használt).

(forrás: nepszava.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük