Voices of Budapest ősszel a köztereken

Voices of Budapest címmel új zenei eseménysorozat indul a főváros közterein, az ősz első öt szombatján október 3-ig különböző helyszíneken tartanak ingyenes fellépéseket.

A Voices of Budapest formációinak egy része kizárólag ezekre az alkalmakra áll össze

Az eseményeket műfajilag is a sokszínűség jellemzi, hiszen például a Madách téren klezmer zene, a Szépművészeti Múzeumnál híres operadarabok, míg a Várkert Bazárban sanzonok hangzanak majd el – olvasható a közleményben.

Egyes budapesti köztereken kamaraformációk zenéjét hallgathatják meg az arra sétálók

A Voices of Budapest ötletgazdája és művészeti vezetője Fülöp Zsuzsanna operaénekes, a projekt Budapest Főváros és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ támogatásával valósul meg.

“A Voices of Budapest koncertsorozatot azzal a céllal hoztuk létre, hogy megmutassuk, milyen színes és szerteágazó a vokális zenekultúra ma is Magyarországon. A zene nemzetközi nyelvén szólunk mindenkihez, kicsikhez és nagyokhoz, budapestiekhez és vidékiekhez, magyarokhoz és hazánkba látogató külföldiekhez, mert Kodály országában közös hitvallásunk: legyen a zene mindenkié!”

Klein Judit, Fülöp Zsuzsanna és a Folkfonics

Első alkalommal a közönség sanzonokat hallgathat a Várkert Bazár Gloriette-jénél, amit klezmer muzsika követ fél egytől a Madách téren, Klein Judit és a Haverim előadásában. A Városháza parkban két különböző műfaj is felcsendül, előbb a Folkfonics dallamait hallhatja a közönség, majd ismert operettdarabok hangzanak el.

Az első szombati programsorozatot operabetétek zárják a Szépművészeti Múzeum előtt

A közreműködők között találhatjuk többek között Frankó Tünde, Fülöp Zsuzsanna, Szilágyi Éva és Sudár Gyöngyvér operaénekesnőt, Busa Tamás, Egri László és Káldi András operaénekest, Klein Judit énekesnőt, Bardóczy Attila színművészt, Turcsányi Janka és Mezei Pál zongoraművészt, Veér Csongor hegedűművészt, valamint Berec Péter harmonikaművészt.

(MTI)

siker

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük