Már megint 48 óra – De hol van az ország miniszterelnöke?

Magyarország miniszterelnökéről 48 órája nem tudjuk, hogy hol tartózkodik és éppen mit csinál.

Nem, mintha nekem személyesen annyira hiányozna a páváskodó és szószátyár Viktor. Éppen elég hétről-hétre a péntek reggeli sületlenségeit végighallgatni, plusz értelmezni az olyan beszédeket, mint amit augusztus 20-án mondott el a nemzet épülésére.

Arról már írtunk, hogy a vasárnap Szlovéniába elutazott magyar miniszterelnök, a hétfői Bledi Stratégiai Fórum után meghosszabbította kiruccanását és szeptember 1-én délelőtt még a szlovén miniszterelnök, Janez Jansával parolázott a bledi tó partján.

Benko Vivien Cher, a miniszterelnök udvari fotóriportere ezen az eseményen még bőszen kattogtatott. A cikkindító kép szeptember elsején 12:08.59-kor készült Bledben.

Az MTI “Orbán: a stratégiai jelentőségű, hosszú távú együttműködés a cél Szlovéniával” címmel adta ki a magyar-szlovén tárgyalásokról szóló összefoglalóját.

Azóta néma csend

Az újságíró kollégák többsége is izgul azóta, hogy a magyar miniszterelnök a saját maga által szignózott szigorú határzár után hogyan tér vissza Magyarországra. Karanténba vonul szerény felcsúti parasztházában vagy rögtön bemutat két érvényes negatív koronavírustesztet.

Nem tudjuk.

Ahogyan azt sem tudjuk, hogy az elmúlt 48 órában hol volt Magyarország miniszterelnöke

El tudják képzelni, hogy mondjuk az Egyesült Államokban a sajtó, akár csak egy fél órára is szem elől tévessze az elnököt? A Trump adminisztráció mindig, mindenkivel; a sajtóval és azon keresztül az ország összes polgárával tudatja, hogy az elnök hol tartózkodik és mit csinál. Ha elvonul Camp Davidbe vagy éppen Miami birtokain pihen, annak is nyoma van. Nem érvényes ez a magyar miniszterelnökre, aki megteheti, hogy napokra eltűnik a szem elől.

Lényegében sem azt nem tudjuk, hogy visszatért-e az országba, sem azt, hogy miben mesterkedik éppen…

siker

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük