Migráns-ellenes fejtágítás a nyolcadikos munkafüzetben! – Éljen az ingyen osztogatott új NAT-szellemiség?

Júliusban fogadta el nem csak a “133 bátor ember “, hanem 151 igen szavazattal, 33 nem ellenében és 7 tartózkodás mellett, a nemzeti köznevelési törvény módosítást, hogy a kormány ingyenes tankönyvellátást biztosítson 2020 szeptemberétől valamennyi tanulónak.

Semmi nincs ingyen – ezt mindannyiunk pénzéből fizeti a kormány

“A tankönyvellátás eddig az 1-9. évfolyamon volt ingyenest, a döntés most ezt terjeszti ki mindenkire, aki a köznevelésben és a szakképzésben tanul. Az intézkedésre idén 13,8 milliárd forint áll rendelkezésre.

A kormány-nagyvonalúságot az vezérelhette, hogy a zombítást nem lehet elég korán elkezdeni, mert persze aki most iskolás, abból egyszer szavazó lesz és, ha irányított ismereteken cseperedik, a voksa bezsebelhető. Ennek ékes bizonyítéka az új Nemzeti alaptantervhez készült nyolcadik osztályos földrajz munkafüzet egyik feladatában, amit Péterfy-Novák Éva író tett közzé Facebook-oldalán csütörtökön.

Ahogy az alábbi ábrán látható, a feladat a következő: a diákoknak menekültekkel kapcsolatos állításokat kell megvitatniuk, az előítéleteken alapuló érveket kékre, a „valós okkal” rendelkezőket sárgára kell színezniük.

Az állítások a következők:

  • Elveszik előlünk a munkahelyeket.
  • Erkölcsi kötelességünk segíteni azokon az embertársainkon, akik a legkiszolgáltatottabb helyzetben vannak.
  • Európa maradjon az európaiaké!
  • Bűnöző életmódot fognak folytatni.
  • Betegségeket terjesztenek.
  • Azért jönnek ide, mert itt nem kell dolgozniuk.

Sem a feladat után a után, sem hátul nem mellékeltek “megoldókulcsot” a feladatgyűjteményben feltett kérdésekhez, így nem tudni, milyen megoldásban gondolkodtak a készítők. Így a tanár mérlegelésére van bízva, hogy mit fogad el jó megoldásként és mit fűz hozzá a rajzon látottakhoz.

No meg a szülőn, aki -ha ránéz az iskolai példákra- kommentálja a látottakat!

tankonyv
illusztráció: tankonyvkatalogus.hu

“Most küldte nekem egy szülő. 8. osztályos földrajz munkafüzet. Csodálatos, ahogyan öt az egyhez sulykolják a szemét dumát. Micsoda seggnyalók írják a tankönyveket! Micsoda gyáva, elvtelen emberek ezek! Elképesztően undorítónak találom. Csak így, simán elképesztően undorítónak, mindenféle egyéb érv nélkül.”

-írta bejegyzésében az írónő.

https://www.facebook.com/peterfynovakeva/posts/10157440658556347

siker

Egy hozzászólás itt: “Migráns-ellenes fejtágítás a nyolcadikos munkafüzetben! – Éljen az ingyen osztogatott új NAT-szellemiség?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük